Afrikai Nemzetek Kupája

2.50-es oddsért nem kéne leszállni az Algéria-expresszről

Az afrikai kontinensviadal elődöntőiből a torna egyik legstabilabb csapatát vesszük ki.

Lehet, hogy a trófea felemelésig tart a nagy menetelés? fotó: Twitter

Az Afrikai Nemzetek Kupájának 2019-es kiadásából már csak három mérkőzés maradt, vasárnap késő estére pedig megtudjuk, hogy melyik együttesek csaphatnak össze a fináléban. A két elődöntő közül az Algéria-Nigéria tűnik egy fokkal erősebbnek, ebben a cikkben ezt a párosítást vizsgáljuk meg. Az oddsokból láthatjuk, hogy ugyan Algéria az enyhe favorit, de valójában abszolút háromesélyesként kezelik a találkozót a bukik.

{"headTitle":"Algéria-Nigéria","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-14 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Algéria","odds":"2.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Nigéria","odds":"3.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Algéria a torna egyik sötét lovaként masírozott be a négy közé. Elefántcsontpart mondjuk kicsit megizzasztotta a Sivatagi Rókákat, pedig Mahrezék 2-0-ra is elhúzhattak volna, csak büntetőt hibáztak. A találkozón végül büntetőpárbajra került sor, amit aztán az alapból is egy fokkal esélyesebb Algéria húzott be. Hosszú böjtnek vethet véget, ha sikerül a döntőbe jutás, hiszen 1990 óta nem jártak ilyan magasságokban.

Mutatott játék szempontjából az egyik legjobban festő válogatottról van szó, amely már 10 gólt berámolt a torna folyamán.

Djamel Belmadi mesternek azért pár gondja akad – egyrészt Youcef Atal komolyabb sérülés miatt bizonytalan időre kiesett, de sztárjuk, Sofiane Feghouli is beszedett egy kisebb sérülést az előző meccsen. Az sem biztos, hogy nem nyúl bele az első szekcióba, hiszen Bounedjah rengeteg helyzetet baltázott el és egy büntetőt is rontott. Kollégája, Gernot Rohr várhatóan ugyanazt a 11 játékost küldi pályára, amely ha nehezen is, de 2-1-re legyőzte Dél-Afrikát.

[3024644] 2019-07-14 21:00:00 Algéria - Nigériax
Algéria#alg-algeria#5
Nigéria#nga-nigeria#5

Persze Nigéria sem érdemtelenül jutott el idáig, de az összkép közel sem annyira egységes, mint ellenfelüknél. A Szuper Sasok több meccsen is szenvedtek a torna folyamán, bár mintha a legjobbkor kezdenék elcsípni a fonalat. Ami szintén malmukra hajtja a vizet, az az egymás elleni múlt, mivel az utóbbi kilenc meccsükből hetet behúztak.

A H2H ebben a helyzetben azonban kissé félrevezető lehet, hiszen az ilyen kiírásokban az egyik legfontosabb faktor a momentum és az aktuális teljesítmény. Az olykor lehengerlően focizó Algéria márpedig eddig mindössze egy gólt kapott, ellenben minden meccsen feliratkozott az eredményjelzőre. Mondjuk Nigéria utóbbi két összecsapásán összesen nyolc találat esett, tehát könnyen lehet, hogy ezúttal is adok-kapokba fullad a találkozó. Nehéz meccsre van kilátás, de szerintünk Mahrezék megoldják a feladatot és 29 év után ismét a döntőbe jutnak.

{"headTitle":"Algéria-Nigéria","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-14 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Algéria jut tovább + 1 gól felett","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3024644] 2019-07-14 21:00:00 Algéria - Nigériax;