VB 2014

Deschamps büszke, Keshi bírózott, majd lemondott

Franciaország két hajrában szerzett góllal győzte le Nigériát a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Így értékeltek a szövetségi kapitányok.

Deschamps elégedett - Fotó: AFP

"Büszke vagyok mindenre, amit a kezdéstől tettünk. Nagy volt a feszültség. Nigéria nagyon erős csapat, sok volt a párharc. De továbbjutottunk. a negyeddöntőben vagyunk, és mindent megteszünk, hogy még tovább menjünk" - adott sablonnyilatkozatot Didier Deschamps.

Olyan értelemben a másik fél, Stephen Keshi mondandója is ismerős, hogy nem ő az első, a játékvezetővel foglalkozott.

"Nem vagyok elégedett a bíróval. Onazit kétszer nagyon csúnyán felrúgták, valószínűleg hetekre kidőlt. Életemben először beszélek a játékvezetőről, de nincs más lehetőségem. Meg kell nézni az első félidőben szerzett gólunkat, szerintem nem volt szabálytalanság. Nagyon kíváncsi lennék, hogy a játékvezető miért nem adta meg" - dühöngött a szövetségi kapitány, aki ekkor még valószínűleg nem tudta, hogy Emenike lesről szerezte a találatot.

vb-2014

Keshi egyébként ezt követően arról beszélt az újságíróknak, hogy a szerződése lejár, és mivel nem ajánlottak neki hosszabbítást, valószínűleg távozik, végül pedig úgy fogalmazott, hogy ő sem akar maradni, mivel változásra van szükség.

A belső helyzetet nyilván ő ismeri jobban, de azért az eredmény nem volt rossz Nigéirától, hiszen 1998 óta először jutottak el a nyolcaddöntőig.

Franciaországra Németország vár a negyeddöntőben.

[1444456] 2014-06-30 18:00:00 Franciaország - Nigériax;