Foci-vb 2018

Győzelemmel rajtolhatnak a horvátok

Déli szomszédaink Nigériával néznek farkasszemet a világbajnokság D jelű csoportjának első fordulójában.

Győzelemmel rajtolhatnak a horvátok. - Fotó: Fourthofficial

A világbajnokság harmadik napjának zárómérkőzésén Horvátország és Nigéria feszül egymásnak. A két válogatott a D jelű négyesben küzd meg egymással, amelyet korábban halálcsoportnak titulálták, vagyis minden pontnak óriási értéke van.

1x2    
Horvátország Döntetlen Nigéria
1.70 3.50 4.80

Ha szigorúan az oddsmesterek által kínált szorzókra hagyatkozunk, akkor Horvátország számít esélyesnek, hiszen átlagosan 1.70-szeres pénzért mérik déli szomszédunk sikerét, míg, ha Nigéria nem kapna ki, az kétszeres oddsot érne.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

A horvátok felemás előjellel várják az oroszországi tornát, hiszen egy számukra könnyűnek mondható csoportot nem sikerült megnyerniük, így a görögök elleni pótselejtezőkön vívták ki a világbajnoki részvétel jogát. Ezt követően felkészülési meccseken léptek pályára déli szomszédaink, ahol a braziloktól és a peruiaktól kikaptak, míg Mexikót és a főpróbán Szenegált legyőzték.

Ami az afrikaiakat illeti, idén már szerepeltek egy tornán, hiszen az Afrikai Nemzetek Bajnokságában vettek részt, ahol a döntőig verekedték magukat, ám ott 4-0-s vereséget szenvedtek Marokkótól. Az a zakó pedig kihatott a csapat felkészülésére is, hiszen márciusban ugyan Lengyelországot legyőzték, ám azt követően öt meccsen is nyeretlenek maradtak. Az európai válogatottaktól pedig egytől egyig vereséget szenvedtek, hiszen Szerbia, Anglia és Csehország is legyőzte a Szuper Sasokat mostanság.

Horvátország#cro-croatia#5

A két csapat még sohasem találkozott egymással, így egymás elleni mérkőzésből nem tudunk kiindulni, ám ha összehasonlítjuk a felek lehetőségeit, akkor bizony könnyedén dűlőre juthatunk, hogy ki is a mérkőzés esélyese.

Több horvát játékost sem kell bemutatni a nagyérdeműnek, hiszen például Luka Modric, Mateo Kovacic Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, Ivan Rakitic a Barcelona meghatározó játékosa, Sime Vrsaljko az Európa Ligát húzta be az Atlético Madriddal, Dejan Lovren döntőzött a Liverpoollal a BL-ben, míg Danijel Subasic a Monaco, Mario Mandzukic pedig a Juventus üdvöskéje.

Véleményünk szerint Nigéria a korábbi évekhez ígéretesebb csapattal képviselteti magát a világbajnokságon, de nagy kérdés, hogy ez mire lesz elég. A Szuper Sasok támadósora jónak mondható, Kelechi Ihenacho, Odion Ighalo, Alex Iwobi, Victor Moses és Ahmed Musa neve is mondhatni jól cseng, viszont hátrafelé pillantva maximum Obi Mikelen és Wilfried Ndidin kívül nem igazán találunk európai szinten kiemelkedő játékost.

Nigéria#nga-nigeria#5

Kattints a képre és tippelj Te is a vb-re!

A felek közt tehát minőségbeli különbséget lehet felfedezni, méghozzá egyértelműen az európai válogatott javára. A 2014-es világbajnokságon a horvátok simán legyőzték az éppen szembejövő afrikai gárdát (Kamerunt ellen 4-0-ra nyertek Modricék), s a Szenegál elleni felkészülési meccs is bizakodásra ad okot számukra. Ráadásul nem is hibázhatnak, hiszen Argentína egyértelműen nagyobb játékerőt képvisel, mint Nigéria, és Izland sem lesz könnyű dió, hiszen a szigetlakók épp a horvátok előtt nyerték meg selejtezőcsoportjukat.

Egy szó, mint száz, szerintünk déli szomszédainknak kijön a lépés a szombati meccsen, s legyőzik Nigériát, s még az is benne van a pakliban, hogy több gól lesz a különbség a felek között.

  • Horvátország @ 1.70    
[2059602] 2018-06-16 21:00:00 Horvátország - Nigériax;