Konferencia Liga

Nem kérdés, hogy mibe fektetünk a Bodö/Glimt-Ajax visszavágón

A felek egy héttel ezelőtt 2-2-re végeztek Amszterdamban, avagy minden kérdés Norvégiában dől el.

A Konferencia Ligában is csütörtökön alakul ki a legjobb 16 mezőnye, a hét, legjobb 16 közé jutásért vívandó visszavágók közül pedig jelen cikkünkben a Bodö/Glimt-Ajax csörtét vesézzük ki.

A két együttes egy héttel ezelőtt Amszterdamban mérte össze tudását, ahol 2-2-es döntetlenre végzett egymással, avagy a mostani, norvégiai ütközeten dől el a továbbjutó kiléte. A fogadóirodákban a hazaiak számítanak esélyesebbnek, igaz, a "H"-t átlagosan 2.40-szeres szorzón mérik.

Csapathírek

A két együttes egy hete játszott fordított felállásban, amikor is végül 2-2-re végeztek a Johan Cruijff Arénában. Pedig a norvégok a 90. minutumban még 2-0-ra (!!!) vezettek, azonban akkor jött Bjortuft, aki összehozott egy büntetőt és kiállíttatta magát. A tizenegyest pedig gólra váltotta az Ajax, majd a hétperces hosszabbítás hetedik minutumában, avagy a 97. percben, Berghuis révén egyenlítettek a hollandok.

Remek találkozót vívtak tehát a felek, amelyet egy hete a hollandok részéről Avila, Bergwijn, Godts és Van Axel Dongen hagyta ki, míg a norvégoktól Espejord, Haikin, Skeide és Vetti hiányzott. 

[4384292] 2024-02-22 18:45:00 Bodoe/Glimt - Ajaxx;

A Bodö/Glimt azóta nem játszott mérkőzést, mivel a norvég szezon új idénye majd áprilisban indul, az Ajax viszont vasárnap a NEC Nijmegen együttesét fogadta az Eredivise keretén belül. Azon a meccsen is 2-2-es döntetlent játszott az amszterdami gárda, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a ráadásban, a 94. percben, az ellenfélnek sikerült egalizálnia. A megszerzett egy ponttal a piros-fehérek megtartották ugyan ötödik helyüket a holland bajnokság tabelláján, azonban a negyedik AZ Alkmaar három egységgel meglépett tőlük.

A hétvégi találkozón az Ajaxtól ugyanaz a négy játékos maradt ki, mint egy hete a Bodö/Glimt ellen, s minden bizonnyal a csütörtöki visszavágón ezen négy focistájára nem számíthat Van't Schip mester (valamint Marthára, akit nem vitt magával északra), míg a másik oldalon a fentebb említett kimaradók mellett Bjortuft piros lapja miatt nem léphet pályára a második találkozón.

Mire érdemes fogadni?

Az odavágó első 80 percében parádésan játszottak a norvégok, úgy mentek át a hollandok középpályáján, mint kés a vajon, ám végül kijött, hogy azt megelőzően tétmeccset bő két hónapja vívtak, s elfáradtak a hajrára, amit az Ajax ki tudott használni. Nagy kérdés tehát, hogy a visszavágón meddig bírja erővel a Bodö/Glimt, valamint az, hogy a hollandok mennyit tanulnak az első ütközetből.

Kimenetelileg nem piszkálnánk a találkozót, szerintünk bármilyen eredmény születhet, akár kiütéses siker is, bármely oldalról, az sem volna meglepetés. A gólok viszont minden bizonnyal ezúttal sem maradnak el, köszönhetően annak, hogy láthatóan egyik védelem sem áll a helyzet magaslatán, a támadószekciókkal viszont nincsenek különösebb gondok. Így pedig azon a véleményen vagyunk, hogy a visszavágó is hozhat legalább négy gólt, s ezúttal is mindkét fél betalálhat, így bőven kétszeres szorzó felett ezt a tippet vesszük ki a találkozóra.


✅ Tipp #1: Gólok száma 3,5 felett + Mindkét csapat szerez gólt @2.20

Fogadási határidő: február 22. 18:45