Európa Liga

Máris kiesik az Ajax?

  • Tomihmv

A hollandok 0-2-ről és igen negatív előjelekkel várják a Getafe elleni Európa Liga visszavágójukat.

Tadicsékra nehéz 90 perc vár csütörtökön. - Fotó: twitter.com/afcajax

Az Európa Liga legjobb 16 közé jutásért folytatott csatározások odavágói közül az egyik meglepetés az Ajax meccsén történt, hiszen a holland csapat 2-0-ra kapott ki a Getafe otthonában. Ennek köszönhetően az amszterdamiakra nagyon nehéz visszavágó vár, és az előjelek alapján könnyen lehet, hogy beletörik bicskájuk a spanyol csapatba.

Az odavágón az Ajax ritka gyengén játszott, az első félidőben kapura tartó lövése sem volt a csapatnak, a második játékrészben is csak kettő, de a kaput nem találta el. Mindez pedig a spanyolok érdeme, akik tördelték a játékot, aminek köszönhetően roppant sokat állt a meccs, hiszen az átlagos 60 percnyi tiszta játékidő helyett a felek mindössze 42-t (!) játszottak.

Mindezek után az amszterdamiak a hétvégén egy középcsapathoz, a Heracles együtteséhez voltak hivatalosak a bajnokságban, de folytatták gyengélkedésüket, óriási meglepetésre 1-0-ra kikaptak, vagyis immáron két teljes mérkőzése nem tudtak gólt rúgni. Mindemellett pedig fontos megemlíteni, hogy mennyien hiányozhatnak csütörtökön a hazaiaknál: Tagliafico kisárgázta magát az első meccsen, Labyad, Mazraoui, Neres, Promes és Veltman sérült, Ziyech játéka erősen kérdéses, Blindnek pedig komoly lemaradása van a többiekkel szemben.

Azt is rebesgetik Hollandiában, hogy az Ajax motivációja elfogyott, miután a csapat kiesett a Bajnokok Ligájából, ráadásul a bajnokságot sokkal fontosabbnak tartja, mint az EL-t. Márpedig ha ez így van, akkor csütörtökön újfent nem várható komoly produkció a gárdától, hiszen vasárnap este aranyrangadót rendeznek az Eredivisie-ben, ugyanis a második helyezett AZ Alkmaar látogat az Amszterdam Arénába.

A Getafe sem hangolt jól egyébként a hétközi meccsre, hiszen könnyűnek találtatott az elmúlt hétvégén a Sevillával szemben, 3-0-ra kapott ki hazai pályán. Ugyanakkor a vendégek képesek lehetnek megismételni a múlt heti teljesítményüket, hiszen egyrészt szinte mindenkire számíthatnak, másrészt borítékolható, hogy ugyanazzal a harcmodorral állnak ki, mint egy hete.

Látható, hogy a hazaiaknál rengeteg a probléma, pocsék formában vannak, komoly nyomás lesz rajtuk, amit a spanyolok egy okos, higgadt játékkal, mint amilyet az odavágón produkáltak, kihasználhatnak. Így pedig mi közel kétszeres oddsért a Getafe +1 európai hendikepbe (döntetlen vagy vendég) fektetünk, ami ilyen előjelek után könnyedén zöldülhet. 

{"headTitle":"Ajax - Getafe","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-27 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Getafe +1 (európai hendikep)","odds":"1.97","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3236274] 2020-02-27 21:00:00 Ajax - Getafex;

Kattints és nézd meg ingyen a tippeket!