Holland foci

Egy finálé elvesztésével kezdi edzői karrierjét Van Nistelrooy?

  • Tomihmv

Az Ajax ellen játszik szuperkupa döntőt a PSV, avagy rögtön a mélyvízbe kell ugrania Ruud van Nistelrooynak.

Szombaton megkezdődik az új holland futballidény, a szokásoknak megfelelően a szuperkupa fináléjával, melyet a bajnok Ajax és a kupagyőztes PSV Eindhoven vív meg a Johan Cruijff Arénában, vagyis az amszterdamiak lesznek a pályaválasztók. A fogadóirodákban ennek megfelelően a hazaiak számítanak esélyesebbnek, átlagosan 1.85-szörös pénzért fogadhatunk sikerükre háromesélyben.

3875036

Attól függetlenül, hogy az Ajax megnyerte tavaly a holland bajnokságot (mindössze két ponttal), nem volt túlságosan jó szezonja. A Holland Kupa döntőjében 2-1-re kikapott a PSV-től, míg a Bajnokok Ligájában ideje korán kiesett a Benfica ellen. Az új szezont új mesterrel kezdik meg az amszterdamiak, mivel Erik ten Hag a Manchester United csapatához igazolt, így a karmesteri pálca Alfred Schreuder kezébe került.

A bajnoki címvédő egyébként gyengült a holtszezonban, mivel többek közt Lisndro Martínez, Haller, Gravenberch, Tagliafico, Mazraoui vagy Onana is távozott, míg az érkező oldalon csak Bergwijn, Bassey vagy Wijndal neve cseng jól.

Ettől függetlenül a felkészülési találkozókon nem vallottak szégyent, ugyan a Paderborn ellen belenéztek egy 5-2-es vereségbe, de a Salzburgot (3-2) vagy a Sahtar Donyecket (3-1) is legyőzték az utolsó két ütközetükön.

A PSV megnyerte a Holland Kupát, a bajnokságban kétpontos lemaradással az Ajax mögött végzett, míg a nemzetközi kupákat végül a Konferencia Ligában fejezte be, ahol a negyeddöntőben a Leicester ellen esett ki. Avagy önmagához mérten nem zárt rossz szezont, így nem csoda, hogy Roger Schmidt mestert elvitte a Benfica, az új tréner pedig egy korábbi legenda, Ruud van Nistelrooy lett.

Az eindhoveniek egyébként erősödtek a nyáron, még úgy is, hogy Doan, Götzte, Zahavi, Bruma vagy Mvogo távozott, mivel az érkező oldalon olyan neveket találhatunk, mint Til, Luuk de Jong, Walter Benítez, Ki-Jana Hoever, Sávio vagy Branthwaite.

A tesztmeccseiken ugyanakkor felemásan teljesítettek, a Bielefeldtől 4-0-ra, míg a Villarrealtól 2-1-re kaptak ki, igaz, a felkészülés végén a kisebbik eindhoveni együttest 5-0-ra, míg a főpróbán a Betist 2-1-re győzték le egy hete.



>>> ✅ Fizess be 20 ezer forintot, és fogadj 50 ezerrel! Most két

meccsjegyet is nyerhetsz az magyar-olaszra! ✅<<<


Hollandia két legjobb és legerősebb csapata néz tehát egymással farkasszemet szombaton, így volt ez tavaly is, ám akkor meglepetésre a PSV 4-0-ra (!) tudott nyerni a szuperkupa fináléjában Amszterdamban. Azt követően az Ajax 5-0-ra (!) és 2-1-re győzött a bajnokságban, viszont a Holland Kupa döntőjében szintén a PSV volt a jobb (2-1).

A szezon első ütközetéről beszélünk, amelyen két ősi rivális találkozik, vagyis apait anyait beleadhatnak az ütközetbe, még akkor is, ha kicsit előkészületi meccs feelingje lesz a találkozónak. Ez a hazaiak oldaláról biztosan így lesz, hiszen az Arénában oda kell tenniük magukat, ráadásul a szeptemberi BL-rajtig nem lesz komoly meccsük. A PSV-nek viszont már kedden, hiszen a Monaco otthonában játszik BL-selejtezőt, emiatt kérték is az eindhoveniek, hogy a szuperkupa fináléját péntekre tolják el, ám ebbe a holland szövetség nem ment bele.

Mindezek tükrében nem volna meglepő, ha a a vendégek tartalékolnának, vagy a legjobbak maximum egy félidőt töltenének a pályán, hiszen három nap múlva egy sokkal, de sokkal fontosabb mérkőzés vár rájuk, még akkor is, ha a szombati meccs győztese egy trófeával lesz gazdagabb.

Mindezek után pedig arra fogadunk, hogy az Ajax legalább kétszer betalál, továbbá legalább három büntetőlap kiosztásra kerül a fináléban. Előbbi a BL-selejtező árnyékában, utóbbi pedig a presztízsmérkőzés mi voltja, illetve a tavaly ütközetek alapján simán benne van a pakliban.

{"headTitle":"Ajax - PSV Eindhoven","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-30 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ajax góljainak száma 1,5 felett + Több, mint 2,5 büntetőlap","odds":"2.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3875036] 2022-07-30 20:00:00 Ajax - PSV Eindhovenx;