Atlétika-vb

Pars az ezüstért száll harcba

  • hatharom.com

Vasárnap kora délután kerül megrendezésre a férfi kalapácsvetők döntője, melyben Pars Krisztiánért szoríthatunk.

Olimpiai bajnok kalapácsvetőnk, Pars Krisztián nem a legnagyobb reményekkel érkezett Pekingbe, hiszen a felkészülését sérülések hátráltatták, így idén nem is tudott 80 méter fölé kerülni. 

"A riói szintet tudom hozni, az nem jelent kihívást, a 78 méter nem okoz gondot, de ennél több kell. Győzni akarok az olimpián, szeretném a bajnoki címemet megvédeni, és ehhez sérülésmentes felkészülésre van szükségem. Tonnákat emelek, elég egy rossz mozdulat és jön is a sérülés. Sajnos az idei szezon több hetes kihagyással kezdődött, márciusban négy hét kimaradt, közel nyolc hét nagyon nehéz volt. A combközelítőm sérült, ami a forgás technikai kivitelezését befolyásolta. Ráadásul a derekammal tíz éve bajlódom, így nehezen jöttek az idei eredményeim, de már kijöttem a hullámvölgyből, előre tekintek.” - nyilatkozta a magyar klasszis a mob.hu-nak a világbajnokság előtt néhány nappal. 

A szám világbajnoki címvédője, Pavel Fajdek kimagaslik a mezőnyből, idén ugyanis egyedüliként ő ért el 80 méter feletti eredményt, méghozzá 83.93-at, ami a valaha volt tizedik legnagyobb dobás. Pars tavaly az Európa-bajnokságon legyőzte a lengyel riválisát, azóta viszont Fajdek zsinórban 15 versenyen maradt veretlen. Nehéz elképzelni, hogy ne védje meg a címét, pláne, hogy a selejtezőből is magabiztosan lépett tovább a döntőbe. 

Parsnak az ezüstérem a realitás, bár várhatóan azért is nagyot kell majd harcolnia, hiszen 80 méter közelében többen is tudnak. A legfőbb riválisai a tadzsik Dilshod Nazarov és az egyiptomi Musztafa Elgamel lesznek

Férfi kalapácsvetés - hol végez Pars Krisztián?
1-2. 3-4. Más helyen
TippmixPro @ 2.60 TippmixPro @ 2.13 TippmixPro @ 3.60

A selejtezőben nem születtek igazán erős eredmények, Krisztián csoportjában például senkinek nem sikerült megdobni a 77 méteres kvalifikációs szintet. A magyar kalapácsvető 75.37-tel jutott be a legjobb 12 közé, de ebből azért messzemenő következtetést ne vonjunk le. Elég csak a moszkvai világbajnokságra gondolni, ahol Fajdek szenvedett a selejtezőben, majd a fináléban elsült a keze... 

Atlétika-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!