Konferencia Liga

Nem tűnik rizikósnak ez az EKL-tipp

  • Cipolla

A francia-svájci párharcban mindkét fél szenved a bajnokságban, az EKL maradt az utolsó remény a szezon megmentésére.

A Konferencia Liga egyik legnagyobb meglepetését a Basel mutatta be azzal, hogy bejutott a negyeddöntőbe, ráadásul az első kör után is reális sansza van a Nice ellen a továbblépésre a 2-2-es meccs után, noha egyértelműen a francia gárda a favorit a visszavágó előtt is.

4140639

A nizzaiak számára csak a Konferencia Liga maradt, mint fontos sorozat az évadban, hiszen a bajnokságban a középmezőnyben ragadtak, ráadásul otthon nagyon nem jönnek a győzelmek az utóbbi hetekben. Didier Digard hét helyen is változtatott a baseli odavágóhoz képest a hétvégi bajnokin, elsősorban a középpályán és csatárposztokon, így nem is annyira meglepő, hogy rúgott gól nélkül kapott ki a csapat a Bresttől. 

A két jó formában levő csatár, a télen a Lorient-tól érkező Terem Moffi, valamint Gaetan Laborde újra játékra jelentkezhet, akik az odavágón is meg tudták kavarni a svájci védelmet, Moffi lőtte mindkét gólját a franciáknak.

A Baselnek is pocsék éve van, fejetlenség figyelhető meg a vezetőségnél, ami edzőváltást is eredményezett. Heiko Vogel lett az ideiglenes vezetőedző, aki sportigazgatóként volt korábban a klubnál. 

Elég egyszerű útja volt a negyeddöntőig a Baselnek, egy borzasztó gyenge csoportból (Slovan Bratislava, Pjunyik, Zalgiris) lépett tovább másodikként a svájci bajnokság jelenlegi hatodik helyezettje, majd a Trabzonspor és újfent a Slovan volt az egyenes kieséses szakaszban a riválisok listája. Eddig akár minden gond nélkül a Fradi is eljuthatott volna a harmadikszámú európai kupasorozatban...

Az első meccshez képest egyetlen jelentősebb változás lehet a kezdőkben, a vendégek részéről Sergio Lopez eltiltott, így egy fontos szélsőjét kénytelen nélkülözni Vogel.

Mire fogadjunk?

Nem lehet egy lapon említeni jelenleg a két gárdát, noha mindkettő szenved hazája bajnokságában. A Basel gyengélkedik, a védelem pedig többször is megzavarható, ahogy azt a Nizza is megmutatta. A svájciak két gólt kaptak az odavágót megelőzően a Slovan ellen is mindkét találkozón, az Allianz Rivierán pedig telt ház várható, hiszen az európai kupaporondon eddig csak álmodozhatott egy trófeáról a francia alakulat. 

Minket meggyőztek az odavágón Moffiék, hogy képesek lehetnek újfent eredményesen játszani, azonban nem a végeredményre, hanem, a legalább két hazai gólra szállunk be, ami biztosabb választásnak tűnik, ráadásul még magasabb szorzót is kapunk, mint a hazai sikerre.

{"headTitle":"Nice - Basel","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-04-20 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hazai csapat 1.5 gól felett","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"}]}

 

[4140639] 2023-04-20 21:00:00 Nice - Baselx;