Francia foci

A PSG nem a Bayern, trónfosztás lesz a franciáknál

  • ivan

Vasárnap este a Nice 3-1-re legyőzte a PSG-t a francia bajnokság 35. fordulójában, ezzel pedig kikaparta a gesztenyét a Monacónak.

Izgalmas hétvégén vannak túl a francia bajnokság élcsapatai. A Monaco szombaton este ráijesztett szurkolóira, miután a második félidő elején hazai pályán hátrányba került a Toulouse ellenében, ám végül Leonardo Jardim legénysége bepöccentette a támadógépezetet, és 3-1-es győzelmével komoly nyomást helyezett a címvédő PSG vállára.

A Monaco 2000-ben volt utoljára bajnok

A párizsiak ugyanis egy nappal később, vasárnap este léptek pályára, ráadásul nem is akárki ellen, az ellenfél a 3. helyen álló Nice csapata volt. A szezon egyik legnagyobb szenzációját szolgáltató nizzai alakulat tovább írta a meseszerű történetét és többek között Mario Balotelli góljával 3-1-es győzelmet aratott a PSG felett. Mindez azt jelenti, hogy három fordulóval a vége előtt csak három pont választja el a második helytől, másrészről pedig valószínűleg eldöntötte a bajnoki cím sorsát, hiszen a Monaco a vesztett pontok tekintetében 6 pont fórban van a PSG-vel szemben, a hercegségbeliek formája alapján pedig nehéz elképzelni, hogy ezt három forduló alatt elherdálná.

Francia bajnokság 2016/17    
Monaco 1.05
PSG 8.50
Nice 200.00

Hasonlóan vélekednek a bukmékerek is, hiszen a Monaco bajnoki címe gyakorlatilag semmit nem fizet már, míg a PSG végső sikere 8,50-szeres pénzt érne.

A párizsi sztárcsapat vélhetően idén hoppon marad és négy egymást követő szezon után át kell adnia a trónt valaki másnak. A PSG Unai Emery szerződtetésétől sokat várt a nyáron, ám a drámai BL-búcsú valamint a bajnoki cím elvesztése aligha szerepelt az előzetes tervek között. A PSG azért így sem marad trófea nélkül, hiszen a Ligakupát már megnyerte, a Francia Kupában pedig finalista.

Emery-vel elbukta a bajnokii címet a PSG?

"Mostantól előre kell tekintenünk, és a hátralévő három meccsünket meg kell nyernünk, mert egy harmadik helyezés felérne egy kész katasztrófával" - nyilatkozta a vasárnapi meccs után Thiago Silva, a PSG brazil kapitánya. "Matematikailag ugyan még nem, de gyakorlatilag elvesztettük az esélyünket a címvédésre a bajnokságban. Hozni kell a maradék meccseket, különösen a kupadöntőt, mert a lehető legjobb eredménnyel akarjuk zárni az idényt" - tette hozzá.

A PSG háza táján tehát óriási a csalódás és hiába beszélt Silva a tartásról, nem biztos, hogy összejön a 9 pont a hátralévő meccseiken. Kezdjük mindjárt azzal, hogy Di Maríát és Thiago Mottát a vasárnapi meccs hajrájában azonnali piros lappal kiállították, ami egyértelműen a mentális nehézségekre utal, ráadásul a 37. fordulóban még az idegenbeli St. Étienne elleni rangadó is vár a gárdára.

Az ezüstéremre azért így is komoly esélye van a PSG-nek, hiszen a Nice-nek még van egy idegenbeli meccse a Marseille valamint a Lyon ellenében. Más kérdés, hogy a Szajna partján aligha lesznek elégedettek az ezüsttel.

[2241668] 2017-04-30 21:00:00 Nice - Paris Saint Germainx;
208676