Francia foci

Bosszúra szomjaznak a párizsiak

A PSG Neymar nélkül, de rendkívül motiváltan fogadja a tavalyi szezon meglepetéscsapatát.

   
PSG Döntetlen Nice
1.15 6.75 12.50

Komoly hiányzókkal rendezik meg péntek este a PSG-Nice derbit, mindkét félnél kulcsjátékosok hiányoznak a kezdőcsapatokból. A tavalyi meglepetéscsapatnak azonban még a Neymart nélkülöző párizsiak ellen is csak mikroszkopikus esélyei vannak, hiszen Lucien Favre csapata csak vergődik a Ligue 1-ben. De akkor mire is fogadjunk ezen a mérkőzésen?

Az eltiltását töltő Neymar (11/10) mellett ugyanis többen maródiak a trónkövetelő fővárosiaknál. Thiago Motta (12/1) térdsérüléssel küzd, Meunier (7/3) izomsérülés miatt nem játszhat, míg Dani Alves (10/2) ugyan szerepel az előzetes kezdőben, de játéka így is kérdéses. Ami biztosnak látszik, hogy a brazil távollétében Draxler lesz a 4-3-3 bal szélén.

[2525195] 2017-10-27 20:45:00 Paris Saint Germain - Nicex

Hasonlóan nagy problémákkal küzd Favre mester is, hiszen a középpálya motorja, a Barcelona által is kiszemelt Seri (12/1) több hétig harcképtelen lesz, míg Mario Balotelli (11/8) esetében a mérkőzés előtti órákban derül ki, hogy bevethető-e. Az olasz válogatott ajtaján - ismételten - kopogtató fenegyerek egyébként sajnálatát fejezte ki, hogy nem futballozhat Neymar ellen.

"Nagyon sajnálom Neymar eltiltását, szerettem volna játszani ellene. Nehéz mérkőzés vár ránk és bár tudjuk, hogy a PSG a favorit, nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Rendkívül nehéz, de nem lehetetlen nyernünk Párizsban" - mondta a 27 éves gólvágó, aki egy félmondattal jelezte Gian Piero Venturának is, hogy a postaládában van még hely egy válogatott behívónak.

Nem sok oka van bizakodni a nizzaiaknak, zsinórban négy vereségen vannak túl, amelyeken tizenegy gólt kaptak. A Strasbourg például úgy távozott három ponttal a Rivierából, hogy a nizzaiak 50 percet emberelőnyben játszhattak. Az egyetlen biztató elem jelenleg a kiscsapatnál, hogy Wesley Sneijder jó játékkal szállt be több hét bajnoki kihagyást követően.

Tavaly egyetlen pont landolt a PSG-nél a hatból, ám mostanra jelentősen átalakultak az erőviszonyok. A vendégeknél már hetek óta inog a svájci mester alatt a kispad, míg a PSG minden szinten parádézik. Jövő héten ugyan Bajnokok Ligája is esedékes a PSG-nek, de az Anderlecht ellen talán még könnyebb dolguk is lehet, mint péntek este. Véleményünk szerint a Marseille elleni pontvesztés és annak körülménye alaposan felpaprikázhatta Cavaniékat, ráadásul a Nice ellen is bosszúra szomjazhatnak. Jó mérkőzést várunk, a legjobb tippnek pedig a hazai és több, mint 3.5 gól tűnik, melyre 1.70-es szorzóval fogadhatunk a    -nál.

[2525195] 2017-10-27 20:45:00 Paris Saint Germain - Nicex;
238054