Topfoci

Íme, az átigazolási időszak nyertesei és vesztesei

Viszonylag csendesen telt a januári átigazolási időszak, de ahogy lenni szokott, a hajrában beindultak a csapatok. Megnéztük mely' klubok voltak a téli átigazolási időszak nyertesei illetve vesztesei.

Fotó: excelitehost.com/


Nyertesek

Juventus 

Talán nem túlzás azt mondani, hogy az olasz óriás volt az egyik legnagyobb győztese a januári átigazolási időszaknak, noha ennek nem igazán voltak előjelei. "Nem hiszem, hogy bárki is megjósolta volna ezeket a játékosmozgásokat. Arra számítottunk, hogy néhány, kisebb szintű üzletet esetleg sikerül nyélbe ütni, és majd a nyáron jönnek a nagy üzletek" - foglalta össze remekül Alberto Zaccheroni, a Juve korábbi elnöke a torinói klub tevékenységét. 

Természetesen a Juve legnagyobb fogása Dusan Vlahovics volt, akiért 80 millió eurót szurkoltak le a Fiorentina asztalára. A 21 éves szerb támadó a világ egyik legjobb formában lévő befejezőcsatára, egy hatékony góllövőre pedig óriási szüksége van Allegri csapatának. 

Szintén értékes fogásnak tűnik Denis Zakaria megszerzése, akiért számos európai nagycsapat sorban állt a Mönchengladbachnál, ám végül a középpályás a Juvét választotta. Ezzel a két transzferrel a Juventus megoldást találhat két égető problémájára: a támadósorba érkezett egy igazi gólvágó, a középpályára pedig egy minőségi védekező játékos. 

A Juve a frissítés mellett egy másik problémát is igyekezett orvosolni, ez pedig nem más, mint a túl sok jegelt játékosok problémája. Dejan Kulusevskit és Rodrigo Bentancurt szép summáért passzolták le a Tottenhamnek (opciós vételi jogokkal), ami jó üzletnek tűnik, mint ahogy az is, hogy Aaron Ramseyt kölcsönadták a Rangersnek. 

A Juve-szurkolók legnagyobb félelme, hogy a csapat jövőre lemarad a Bajnokok Ligájáról, ám az új igazolásokkal Allegriék tavaszi kilátásai kedvezőnek tűnnek. 

{"headTitle":"Fogadások a Juventus szezonjára 2021/2022","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Juventus az első négyben végez (Serie A)","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"A Juventus az Atalanta előtt végez ","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Legtöbb gólt szerző játékos (Serie A) - Dusan Vlahovics ","odds":"2.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

Barcelona 

Továbbra sem titok, hogy a Barcelona nehéz anyagi helyzetben van, emiatt pedig kész csoda, amit Joan Laporta és a vezetőség véghez vitt januárban. A Barcelona ügyesen rabolta le a Premier League-et és olyan - egyébként minőségi - játékosokat szerzett meg, akik nem feltétlenül voltak meghatározó játékosai az angol ligának. 

Ferran Torres már január elején csatlakozott a csapathoz és már az első gólján is túl van, a spanyol válogatott és barcelonai nevelés Adama Traoré is komoly erősítésnek tűnik, viszont az utolsó percekben megszerzett Pierre-Emerick Aubameyang hordoz magában kockázatot, hiszen messze került élete legjobb formájától. 

Ha felépül Ansu Fati és Memphis Depay is állandósítani tudná a jó formáját, akkor a Barcelonában újra összeállhat egy ütős támadósor, erre pedig óriási szüksége van most Xavinak, hiszen idén nagyon harmatos a katalánok góltermése. 

Hogy új játékosok érkezhettek a klubhoz, ahhoz áldozatokat is kellett hozni: Coutinhót kölcsönadták az Aston Villának, Samuel Umtiti fizetését pedig csökkentették. Bár úgy volt, hogy  Ousmané Dembelé is megy, a francia végül maradt, de Laporta szemmel láthatóan nincs megbékélve a játékos döntésével és közölte: a nyáron mindenképpen útilaput kötnek a sérülékeny szélső lábára. 

{"headTitle":"Fogadások a Barcelona 2021/2022-es szezonjára ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Az első négyben végez (La Liga) ","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Barcelona előrébb végez, mint az Atlético Madrid (La Liga) ","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Aston Villa 

A PL-ben szereplő birminghami alakulat ugyan nem fut túl jó szezont, de miután novemberben kinevezték Steven Gerrardot a csapat élére, elindult valami fejlődés. A télen a Villa ráadásul remekül erősített, hiszen a már említett Coutinho mellett kölcsönbe megszerezte a Romától Robin Olsent és az Arsenaltól Calum Chamberst is, 30 millió euróért pedig megvette a francia válogatott Lucas Dignét az Evertontól. 


Az Aston Villa immáron a 9. legértékesebb keretet mondhatja magának a Premier League-ben, ami nem kis szó, és ha maradnak a pozitív impulzusok a csapat körül, akkor bizony szép tavasz elé nézhetnek a Villa Parkban. Jelenleg a 11. pozíciót foglalja el a tabellán Gerrard csapata, a realitás számukra a 8-9. hely megszerzésére lehet. 

{"headTitle":"Premier League 2020/21 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Aston Villa a tabella első felében végez (top10)","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Vesztesek


Arsenal 

Bár az Arsenal vesztett pontok tekintetében Bajnokok Ligája-indulást érő helyen áll a Premier League-ben, az Ágyúsok nem igazán tudtak erősíteni a tavaszra, ez pedig még sokba is kerülhet. 

A londoniak egyetlen játékost sem tudtak megszerezni, noha többek között Vlahovics és Dembelé is a célkeresztjükben volt és szinte készpénznek vehettük, hogy Arthur legalább kölcsönbe érkezik a Juventustól. 

Noha az őszi idényben Mikel Arteta fiatal csapata szépen teljesített, az látszik, hogy egy minőségi középpályásra és egy gólerős támadóra nagy szüksége lenne a klubnak. Ezeket a erősítéseket viszont maximum a nyáron tudják nyélbe ütni az Arsenalnál, viszont nagy kérdés, ha megint lemaradnak a BL-ről, akkor mégis milyen sztárokat tudnak a klubhoz csábítani. 

Ha már érkezők nem voltak, legalább távozók legyenek, gondolták Londonban, hiszen a klub hat játékostól is megvált januárban. Maitland-Nilest a Roma vette kölcsön, Pablo Marit pedig az Udinese, Aubameyang a Barcához, Calum Chambers az Aston Villához, Sead Kolasinac az OM-hez igazolt, ráadásul mindhárman teljesen ingyen. 

{"headTitle":"Arsenal - Premier League 2020/21 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nem végez az első 4-ben ","odds":"1.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Az első hatban végez ","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Tottenham 

"Be kell látnom, hogy a Tottenham nincsen a legmagasabb szinten jelenleg" - ezeket a szavakat nemrégiben Antonio Conte, a Tottenham olasz menedzsere mondta, ezek után pedig mindenki arra számított, hogy Daniel Levy klubelnök beadja a derekát és igazol néhány játékost a csapat erősítésére. 

A szándék biztosan meg is volt, azonban ezzel együtt sem igazán sikerült valami erősre a Spurs januári tevékenysége az átigazolási piacon. 

Luis Diazt az Liverpool elhappolta Contéék orra elöl, Adama Traoré pedig sajtóhírek szerint harmadannyi fizetését is a Barcát választotta a Tottenham helyett. 

Ugyan Bentancur és Kulusevski érkezett a Juvétól, de egyrészt nem ők voltak az első számú célpontok, másrészt egy országváltás mindig rizikós egy játékos életében, így nem tudni, mennyire tudnak majd segíteni a londoniaknak a célok elérésében. 

A Spurs így is csökkentette a kerete létszámát, hiszen Dele Alli-t ingyen odaadta az Evertonnak, Joan Clarke-ot, Tanguy N'Dombelét, Bryan Gilt és Giovani Lo Celsót pedig tavaszra kölcsönadta külföldi kluboknak. 

A Spurs az Arsenalhoz hasonlóan a BL-helyért harcol a bajnokságban, és Conte érkezése óta jól is szerepel a gárda, de nagy kérdés, hogy mennyire lesz elég a kakaó a tavaszi nagy menetelésre. 

{"headTitle":"Tottenham - Premier League 2021/2022","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első négyben végez ","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Tottenham az Arsenal előtt végez ","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
transfermarkt, goal.com