Érdekesség

A FIFA felfüggesztette a fogadás miatt bajba került Atlético-sztár büntetését

10 hetes eltiltást és 70 ezer angol fontos pénzbüntetést kapott az Atlético Madrid angol válogatott védője, Kieran Trippier, a büntetést azonban a FIFA most felfüggesztette

A 30 éves klasszis védő amiatt került bajba, mert az angol labdarúgó-szövetség (FA) nyomozása során fény derült arra, hogy a játékos megsértette a hatályban lévő szerencsejáték-tiltó szabályzatot, az Atlético Madridhoz történő átigazolására. 

Bár Trippier tagadja a vádakat és azt, hogy fogadásokat kötött volna a saját klubváltására, a nyomozás arra jutott, hogy több pontban is megszegte a szabályokat, az pedig hogy ismerőseinek idő előtt 'elkotyogta' az átigazolását, megteremtette a lehetőségét, hogy jogtalan előnyre tegyenek szert a fogadóirodákkal szemben.

Ezekért a tetteiért az FA decemberben 10 hetes eltiltást és 70 ezer angol fontos - forintra átszámítva mintegy 28 milliós - pénzbírságot szabott ki a játékosra, a büntetést pedig a FIFA is jóváhagyta. 

Bár a szabálysértést még Angliában követte el, az eltiltás most az Atlético Madridot is sújtja, amely mindent igyekszik megtenni a büntetés - főleg az eltiltás - mérsékléséért. A klubelnök szerint az eltiltás mértéke aránytalanul sújtja az Atléticót, ezért fellebbeztek az ügyben. A FIFA most erre reagálva közölte, hogy a fellebbezés lezárultáig felfüggeszti Trippier eltiltását. 

Trippier 2019 nyarán hagyta ott a Tottenham együttesét a spanyolok kedvéért, ahol Diego Simeone egyik alapembere lett a védelemben. Az angol válogatott játékos büntetését egyébként már megkezdte, az Alaves és a Getafe elleni meccseken sem került be a keretbe. Összesen egyébként 12 bajnokiról és a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntőről is lemaradt volna. 

Az Atlético Madrid óriási lehetőség kapujában áll, hiszen a Barcelona és a Real Madrid gyengélkedése miatt jelenleg magabiztosan vezeti a spanyol bajnokság tabelláját. A Matracosok utoljára 2014-ben ünnepelhettek bajnoki címét vagyis hét év után ülhetnének fel ismét Spanyolország trónjára. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nagy nemzetközi fogadóirodáknál Diego Simeone együttese már komoly esélyesnek számít a spanyol bajnoki címre. 

Az Atlético Madrid legközelebb szerdán a Király Kupában lép pályára, majd szombaton a bajnokságban az Athletic Bilbao ellen játszik rangadót. 

[3424208] 2021-01-09 16:15:00 Atlético Madrid - Athletic Bilbaox;