Átigazolás

759 millió eurót ér a nyári átigazolások eddigi legdrágább kezdője, mutatjuk

Az uborkaszezon nagy nyertese eddig a Real Madrid, de persze több nagy klubnál dörzsölhetik a tenyerüket.

Hazard kétség kívül az egyik legnagyobb fogás. fotó: Youtube

Nagyban zajlik a nyári átigazolási szezon és nap mint nap röppenek fel újabb pletykák a potenciális váltásokról. Ha csak minimálisan is, de szerencsére Szoboszlai Dominik révén mi is érintettek vagyunk, hiszen a rendkívüli tehetség iránt több gigászi klub is érdeklődik. Persze a kérdőjeles esetekkel Dunát lehetne rekeszteni, így maradjunk most azoknál a transzfereknél, amelyek papírjain már megszáradt a tinta. A Transfermarkt ezekből állította össze az eddigi legnagyobb summába fájó átigazolások listáját, lássuk hát.

A nyár nagy nyertese a Zidane visszatérésével az újjáépítésben hívő Real Madrid lehet, amely már négy komoly spílert is bezsákolt. Eden Hazard éveken átívelő találgatásnak vetett véget, miután az EL-győzelem után közölte, valóban a Blancóknál folytatja. Mellé sikerült megszerezni a Frankfurtból érkező ifjú csatárfenomént, Luka Jovicot, valamint két 50 milliót érő védőt, Mendyt és Militaót. A négy focistáért Péreznek azért mélyen zsebbe kellett nyúlnia, hiszen összértékük meghaladja a 250 (!) millió eurót.

Az eddigi legdrágább igazolást mégsem a Real, hanem ősi riválisa tudhatja magáénak - 

az Atlético Madrid 126 millió eurót pengetett a Benficának a mindössze 19 éves Joao Felixért.

A világ egyik legnagyobb feltörekvő zsenijének leigazolását sokan hazardírozásnak tartják, hamarosan meglátjuk kinek lesz igaza. Ami biztos, hogy annyira nem fájt a Matracosoknak a gigászi összeg, hiszen összesítve 150 millát zsebeltek be a Bayern Münchennek eladott Lucas Hernandezért és a Man Citynek lepasszolt Rodriért, akik persze szintén szerepelnek ezen a listán.

A legdrágább kezdőben helyet kap még Jasper Cillessen (€35m), Aaron Wan-Bissaka (€55m), Tanguy Ndombélé (€60m) és az Ajax Barcelonába igazolt fenoménja, Frenkie de Jong (€75m) is.