Átigazolás

Xavi is erősítené a Barcát, de nem úgy, ahogy Laporta

A Barcelona vezetőedzője nem jött lázba a sztárcsatárok neve hallatán, de a csapat megerősítését fontosnak tartja.

A Real Madrid idegenbeli legyőzése után jött a kéthetes válogatott szünet, így a Barcelona háza táján ismét a nyári erősítések jelentették a legfőbb beszédtémát. Ahogy arról mi is beszámoltunk, olasz és spanyol sajtóhírek szerint a katalán klub amolyan előszerződést köthetett Robert Lewandowskival, aki akár már 2022 nyarán a Nou Campba költözhet, amennyiben nem tud megegyezni a Bayern Münchennel a folytatásról. 

Nem Lewandowski volt az egyetlen sztárcsatár, akit szóba hoztak az elmúlt időszakban a Barcelonával. Egy hónappal ezelőtt még Erling Haaland megszerzése volt napirenden a Barcánál, ám úgy tűnik, a norvég támadóval nem jutnak dűlőre a katalánok, a Manchester City által kínált fizetési feltételekkel ugyanis most nem tud konkurálni a klub. 

Erről Joan Laporta beszélt nemrégiben, aki ismét felhívta a szurkolók figyelmét, hogy 2023-ig nagyon szorosan meg kell húzniuk a nadrágszíjat, mert gazdaságilag továbbra is nehéz helyzetben van a csapat. 

Messit kikukázták?
Joan Laporta állítása szerint nem keresték meg Lionel Messi ügynökei őt a barcelonai visszatéréssel kapcsolatban, és a klubelnök szavai szerint a Barcelonánál sem merült fel Messi visszaszerzése, mondván inkább a jövő csapatát építik.

Ennek ellenére például Mohamed Szalah neve is felmerült a lehetséges igazolások között, hiszen az egyiptominak - Lewandowskihoz hasonlóan - egyelőre nem sikerül megállapodni a Liverpoollal a folytatásról. 

Egy A-kategóriás sztár megszerzése több szempontból is fontos lenne Laportának, hiszen a klub imázsának újraépítése mellett pozitív anyagi hozadéka is lenne egy sztárjátékos érkezésének, azonban úgy tűnik, hogy Xavi Hernandeznek a marketingszempontok helyett inkább a szakmai előrelépés volna szimpatikus. 

Xavi is erősítene, csak máshol 

Bár a téli átigazolási időszakban a Barcelona három támadót is meg tudott szerezni, Adama Traoré csak kölcsönbe érkezett a Barcához. Hogy véglegesen is meg tudják őt tartani, az jó kérdés, a barcelonai formáját látva nem lenne meglepetés, ha a Wolves ragaszkodna a játékosokhoz. Minden bizonnyal a magára találó Ousmané Dembelé is továbbáll majd a nyáron, hiszen ő csak úgy maradhatna, ha elfogadná az új, a mostaninál jóval kevesebb - nagyjából feleakkora - fizetést garantáló szerződést a klubtól. 

 

 

Jogosnak tűnik Laporta támadó-vadászata, azonban beszámolók szerint Xavi arra kérte a klub vezetőségét, hogy inkább gyors védőket próbáljanak meg igazolni. A tréner szerint a Barcelona védelme elöregedett és ezért lelassult, márpedig neki szüksége lenne gyors szélső védőkre. A jelenlegi védelemből Destet és Araujót nevezte meg, mint akik elfogadható tempóban futballoznak. Az uruguayi Araujónak 2023 nyarán lejár a szerződése és jelenleg zajlanak a tárgyalások a hosszabbításról, ám sajtóhírek szerint a játékos fizetési igénye túl magas Laporta elnöknek. 

Xavi egyébként nem hazudott, hiszen Gerard Piqué 35, Jordi Alba 33, Dani Alves pedig 38 éves, vagyis velük hosszú távon már nem érdemes számolnia a Barcelonának. 


A Barcelona most vasárnap sorsdöntő rangadót játszik a La Ligában, hiszen hazai pályán fogadja a második helyen álló Sevillát. Amennyiben a gránátvörös-kékek legyőzik az andalúzokat, úgy megelőzik őket a tabellán. A fogadóirodáknál egyértelműen a Barcelona a rangadó esélyese, Xaviék győzelmét 1.45-ös áltagszorzón kínálják a bukmékerek. 

[3629386] 2022-04-03 21:00:00 Barcelona - Sevillax;