Topfoci

Ők jelenleg a világ legértékesebb focistái - toplista

Uborkaszezon idején megnéztük, hogy jelenleg hogyan is áll a világ legértékesebb labdarúgónak toplistája.

Neymar és Mbappé, a világ két legdrágább játékosa

Gyakorlatilag a világ összes valamirevaló labdarúgó-bajnoksága szünetel a koronavírus-járvány miatt, így talán most van értelme megnézni, hogyan is áll a legértékesebb labdarúgók toplistája, hiszen néhány hétig biztosan nem változnak majd az értékek.

Természetesen ezúttal is a témában mértékadónak számító Transfermarkt adatait vettük szemügyre és a teljesség igénye nélkül, az első 10 helyezettet vettük górcső alá.

A világ jelenlegi legpiacképesebb focistájának a franciák világbajnok támadója, Kylan Mbappé számít. A PSG ásza még csak 21 éves, de már szép hosszú sikerlajstroma van, az összes szakértő pedig benne látja a következő Messit vagy Ronaldót. Mbappét 200 millió euróra taksálja a portál, de alighanem ennél többet kéne kicsengetnie annak a klubnak, amely szeretné őt megvásárolni a PSG-től.

A kiváló félszezonjának is köszönhetően a 2. helyen jelenleg az angol válogatott Raheem Sterling található. A 25 éves támadó 160 millió euróra tornászta fel az értékét tavaly nyár óta és ezzel beérte a brazil Neymart. Sterling kapcsán annyiban érdekes lehet a történet, hogy a Man. City-t kizárták a BL-ből, így ha az angol klubnak nem sikerül a fellebbezés, akkor a csatár két évig nem focizhat a legnívósabb futballigában.

Szakmai alapon túl sok mindent egyelőre nem nyert a PSG Neymar leszerződtetésével, hiszen a 220 millió euróért megvásárolt brazil fenegyerek balhéival, kihagyott meccseivel gyakrabban szerepel a címlapokon, mint a góljaival. Rosszul azért így sem termel a brazil, de a PSG a BL megnyerése miatt szerződtette őt, ez a cím pedig még egyelőre várat magára a Szajna-partján. Neymar a Dortmund elleni párharcban megrázta magát és besegített a legjobb nyolcba a gárdát, lehet, hogy idén végre megszolgálja a vételárát?

A Salah-Mané páros kereken 300 millió eurót ér /

A dobogóra ugyan nem fértek fel, de négy egyaránt 150 millió euróra taksált játékos következik holtversenyben, bennük pedig annyi a közös, hogy mindannyian a Premier League-ben játszanak. Mané és Salah egymás csapattársai a Liverpoolban, viszont inkább előbbinek jobb az idei szezonja, nem is csoda, hogy több nagy klubbal is szóba hozták őt a zuhanyhíradókban. Mané piaci értéke egyébként 2014-ben a Salzburg játékosaként még csak 7.5 millió eurót ért, vagyis hat év alatt sikerült meghússzoroznia (!) ezt a számot.

A jelenleg sérüléssel bajlódó Harry Kane régóta az élmezőny tagja, ahogy Kevin de Bruyne sem egyszezonos csillagnak számít.

A TOP10 legidősebb játékosa Lionel Messi, aki 32 évesen még mindig 140 millió euró körül piaci értékkel rendelkezik, miközben Cristiano Ronaldo már "csak" 75 milliót kóstál.

A 9. helyre kúszott fel az a Jadon Sancho, aki Neymar szerint legalább két aranylabdát fog elnyerni. A Dortmund 19 éves támadója valóban pazar szezont fut, a gólok mellett a gólpasszokkal sem fukarkodik, az pedig hogy ilyen fiatalon ilyen meghatározó alakja lett a futball világának, valóban nagyon komoly karriert jósol neki. A BL-nyolcaddöntő után újabb 10 millióval emelkedett az ázsiója, egyáltalán nem lenne meglepő, hogy ha pár hónap múlva már Mbappéval kerülne azonos polcra.

A TOP10-be még Antoinne Griezmann fért be, akivel kapcsolatban nehéz megmondani, hogy milyen szezonja is van a Barcelonában.

 

Szerinted reális ez a ranglista? Te kiket hiányolsz a TOP10-ből?

 

 

 

 

A világ 10 legértékesebb futballistája
Játékos Kora Klubja Pici értéke *
Kylan Mbappé 21 PSG 200 millió
Raheem Sterling 25 Man. City 160 millió
Neymar Jr. 28 PSG 160 millió
Sadio Mané 27 Liverpool 150 millió
Mo Salah 27 Liverpool 150 millió
Harry Kane 26 Tottenham 150 millió
Kevin De Bruyne 28 Man. City 150 millió
Lionel Messi 32 Barcelona 140 millió
Jadon Sancho 19 Dortmund 130 millió
Antoinne Griezmann 28 Barcelona 120 millió
*euróban