Spanyol foci

Ők a Real Madrid történetének legrosszabb igazolásai?

Eden Hazard ismét sérültet jelentett a Real Madridnál, mostanra pedig odáig jutott, hogy már több mérkőzést hagyott ki érkezése óta, mint amennyin pályára lépett. A belga szenvedésével a királyi gárda történetének egyik legrosszabb igazolásává válhat.

Eden Hazard a Real Madrid történetének legdrágább igazolása, ám könnyen lehet, hogy hamarosan minden idők legrosszabb átigazolásának címét is birtokolhatja. A belga támadó középpályás a Levante elleni hazai vereség után jelentett ismét sérültet, egy edzésen húzódott meg, ez pedig madridi karrierjében a nyolcadik alkalom volt, amikor egészségügyi állapota felmondta a szolgálatot.

Márpedig Hazardot abszolút húzóembernek igazolták volna a királyiak, nem kisebb feladatot kellett volna megoldania, minthogy pótolja a Cristiano Ronaldo távozásával keletkező űrt a támadósorban.

Az egyelőre elmondható, hogy Florentino Pérez ezen projektje dugába dőlt, Hazard mostanra a madridi szurkolók céltáblája lett, képtelenek megbízni a belgában, aki lassan nevetség tárgyává válik. Hazard szenvedésének apropójából a Marca és az El Confidencial összeállított egy szubjektív listát, amelyen a Real Madrid közelmúltjának legrosszabbul elsült átigazolásait listázta.

A nagy összegekért vett játékosok közül nem Hazard az első, akivel zátonyra futottak a blancók. 1998-ban a bosnyák Elvir Baljicot akkor klubrekordot jelentő 30 millió euróért szerezték meg a Fenerbahcétól. A középpályás hatalmas melléfogás volt, összesen 520 percet játszott és mindössze egy gólt és egy gólpasszt jegyzett, amiben egy súlyos térdsérülés is közrejátszott.

Közel egy évtizedet ugrunk az időben és elérkezünk 2009-hez, amikor is a Real Madrid 77 millió euróért megvette a Milantól Kakát. A brazil támadó akkor volt a csúcson, aranylabdásként és kétszeres BL-győztesként csatlakozott a blancókhoz, Cristiano Ronaldo és Karim Benzemával egyszerre. Spanyolországban népszerű az a vélemény, hogy Kaka az egyik legnagyobb melléfogás volt a klub életében, annak ellenére, hogy 120 meccsen 29 gólig jutott Madridban. Viszont a többi sztár mellett nem tudott kiteljesedni, négy évvel később 10 millió euróért visszatért a Milanhoz, vagyis komoly összeget bukott rajta Florentino Pérez.

{"headTitle":"A Real Madrid végső győzelmének szorzói 2020/21","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-02-16 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bajnokok Ligája ","odds":"17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"La Liga ","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Egy évvel később Xabi Alonso pótlására vásárolta meg a fiatal tehetségként számon tartott Asier Illarramendit a Real Madrid 40 millió euróért. Két évet húzott le a Bernabéu-ban, de nem tudta megközelíteni a Real Sociedadban mutatott teljesítményét, így 2015-ben féláron visszatért a baszk klubhoz, vagyis rajta is buktak 20 milliót.

Ugyan Gareth Bale 251 mérkőzésen is pályára lépett a Real Madridban, ami alatt lőtt 105 gólt és kiosztott 68 gólpasszt is, miközben kulcsszerepe volt abban, hogy a blancók 2018-ban megnyerték a kijevi BL-döntőt, a walesi karrierje mégis eléggé vegyes megítélésű a Realnál.

Bale a Real Madrid történetének harmadik legdrágább igazolása volt a maga közel 100 millió eurós vételárával, ám beilleszkedési problémái és későbbi éveiben jelentkező motivációs nehézségei miatt egyre inkább kegyvesztetté és céltáblává vált a madridisták szemében. Florentino Pérez sem lenyelni, sem kiköpni nem bírta a walesi helyzetét, hiszen Bale fizetése komoly anyagi terheket rótt a klubra, a mellőzöttség miatt viszont nem igazán volt piacképes, így gyakorlatilag áll a pénze a Realnak a szélsőben. Bale jelenleg a Spursnél játszik kölcsönben, de José Mourinho nagyon nincs vele megelégedve, így vélhetően nyáron visszatér Madridba, ahol még 2022 nyaráig számíthat a nagyon vaskos hó végi utalásokra.

A lista élére természetesen Eden Hazard került, aki közel két év alatt mindössze 35 meccsen tudott pályára lépni, ez idő alatt pedig négy gólt szerzett. Ahhoz képest, hogy a Chelsea-ben eltöltött utolsó évében Cristiano Ronaldo és Lionel Messi aranylabdás kihívóját látták benne, ez a teljesítmény több, mint kínos. A belga valamit nagyon elszúrhatott Madridban, a folyamatos sérülések mellett rendszeres súlyproblémái vannak, ha pedig éppen bevethető és pályára lép, legtöbbször erősen felejthető produkcióval rukkol elő.

Egy ilyen listára persze még számos focistát fel lehetne tenni. Jonathan Woodgate, Robinho, Gravesen, Pablo Garcia vagy Faubert is nagy melléfogásnak bizonyult, ám az ő esetükben a Real Madrid anyagilag azért nem járt olyan rosszul, hiszen közel sem csillagászati összegekért vásárolta meg ezeken a játékosokat. Sőt, Robinho esetében például közel dupla pénzt csinált Pérez, hiszen 2008-ban közel 50 millió euróért passzolta le a brazilt a Manchester City-nek, miközben 2005-ben csupán 24 millió eurót fizetett érte a Santosnak.


Szerinted melyik játékossal fogott mellé legjobban a Real Madrid?