Bajnokok Ligája

Tippeljünk a Fradi következő(?) ellenfelének meccsére!

  • varin

A Celtic kicsit paprikás hangulatban fogadhatja az izlandi bajnokot.

Természetesen korai még inni előre a medve bőrére, de tény, hogy a Ferencváros favoritként várja a Djurgarden elleni BL-selejtezőt, így fél szemmel talán érdemes lesz megtekinteni a magyar bajnok leendő ellenfelének, a skót Celticnek a mérkőzését. A Kelták az izlandi aranyérmes Reykjavikot fogadják hazai pályán, egy 1 mérkőzésből álló összecsapáson, ám olyan brutális gólgálát azért ne várjunk.

{"headTitle":"Celtic-Reykjavik","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-18 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celtic","odds":"1.09","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Reykjavik","odds":"30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Habár a felek közötti különbséget nyilvánvalóan zongorázni lehet, talán az, hogy a felvonás csak 90 percből áll majd, segíti azt, hogy a különbség ne legyen olyan hatalmas a felek között. Hiszen amíg egy hazai 2-0 esetén mondjuk nem küldené el az ifistákat Izlandra a szakvezető, addig ilyen helyzetben egy magabiztos előnyt követően nem fognak rohanni előre az újabb gólokért Brownék.

Az elmúlt napokban persze nem a Reykjavik vagy éppen a Ferencváros volt a fő téma Glasgow-ban, hanem a 25 éves Bolingoli, aki elfelejtette megemlíteni, hogy Spanyolországban járt, majd a két hetes karantén helyett a múlt hétvégén pályára is lépett a skót pontvadászatban. Neil Lennon mestert érthető módon hátvédje helyzetéről kérdezték legtöbbet a sajtótájékoztatón, ám ő vonakodva reagált csak ezekre a felvetésekre. Arra azért lenne egy sörünk, hogy a belga spíler néhány hét múlva már nem a Celtic játékosa lesz...

Persze a Celtic ezen a meccsen Bolingoli mellett egyik legjobb támadója, Griffiths hiányát is el kellene bírja, hiszen a 27-szeres izlandi bajnok nem egy nehéz kihívás. A KR hétvégén hazai pályán szenvedett vereséget a bajnokságban, míg tavaly úgy esett ki az EL-ből, hogy a Molde elleni első meccsen hetet kapott. 

A kötelező párosításokat azért tudta hozni az elmúlt években, hiszen 2015 és 2017 között is mindig mentek egy kört az aktuális ír, északír és finn rivális ellen, ám egy Rosenborg, Grasshopper vagy Maccabi Tel-Aviv már túl rágós falat volt.

Több indok miatt sem hiszünk a gólgálában. Egyrészt a vendégektől nem várunk gólt, így az alábbi tippünk gyakorlatilag team total under. Másrészt amit fent jeleztünk, szerintünk a kevés gól mellett érv, harmadrészt pedig a KR a Molde elleni blamát leszámítva ritkán szaladt bele nagy verésekbe. Hogy mást ne mondjunk, 2014-ben a Celtic két meccsen lőtt csak neki öt gólt, míg a Moldét leszámítva 1992 óta csupán egyszer kapott öt gólt 90 perc alatt, még 2012-ben a HJK Helsinkitől.

{"headTitle":"Celtic-Reykjavik","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-18 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 gól alatt","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3402553] 2020-08-18 20:45:00 Celtic - KR Reykjavikx;