Bajnokok Ligája

Copy-paste-re érdemes fogadni a skót és a norvég bajnok között

A Celtic és a Rosenborg tavaly is randevúzott egymással, akkor is óvatos tippel nyertünk.

Fotó: Archív

Egy nap híján napra pontosan egy éve a Celtic és a Rosenborg egyszer már összecsapott egymással a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Akkor a harmadik fordulóban a Celtic 1-0-s összesítéssel bizonyult jobbnak a norvég bajnoknál, ám most a fekete-fehérek revánsra készülnek, igaz, ezúttal a második körben. Túl sok minden nem változott a csapatok háza táján, így tippünk is ugyanaz lesz, mint egy éve.

A skótok magabiztosan, a norvégok viszont döcögősen vették az akadályt, hiszen amíg Brendan Rodgers csapata 6-0-val küldte haza az örmény Alashkertet, addig Kaare Ingebrigtsen fiai csak egy gólt tudtak közé tenni az izlandi Valur ellen. Ám látva a két csapat játékstílusát, jó eséllyel ezúttal is egy óvatosabb, defenzívebb futballt láthatunk majd.

1x2    
Celtic Döntetlen Rosenborg
1.35 3.95 8.00

Azt írtuk fentebb, hogy Ingebrgtsen fiai, ám az elmúlt napok igen eseménydúsra sikeredtek Trondheimben, hiszen a klub négy év szolgálatot követően megvált a norvég mestertől, helyére pedig ideiglenesen Rini Coolent nevezték ki, akinek túl sok edzői tapasztalata nincsen.

"Amikor Ingebrigtsen elmesélte a segítőjének, hogy kirúgták őket, Hoftun először azt hitte, a mester csak hülyül. Nagyon sokakat meglep, hogy így döntött a vezetőség, mindenki azt hitte, hogy legalább a decemberi holtszezont megvárják majd. Sokat pletykáltak arról, hogy egy nagyobb névre vágynak a vezetőségben, aki magasabb szintre viheti a Rosenborgot, de nem hiszem, hogy ez ilyen könnyen lehetséges" - nyilatkozta egy szakíró, Jonas Giaever a kialakult helyzetről.

Ennek fényében azért joggal gondoljuk, hogy a trondheimiek túlélni és védekezni érkeznek a Celtic Parkba és inkább a rombolás lesz a játékuk, mintsem az építkezés.

Jó hír lehet a vendégeknek, hogy az előzetes kezdőkhöz képest eggyel kevesebb "rombolnivaló" akad Brendan Rodgers együttesében, hiszen az Alashkert ellen lábsérülést szenvedő Moussa Dembélé nem lesz bevethető, ez pedig érdekes egybeesés a tavalyi első mérkőzéssel, amikor Skóciában 0-0-ra végeztek a felek. Szintén boszorkányos véletlennel tűnik Leigh Griffiths sérülése, aki úgyszintén nem volt hadra fogható egy évvel ezelőtt. Akkor Rogic volt az ék, most vélhetően Odsonne Edouard lesz a gólfelelős - habár hétfőn ő is könnyebb sérülést szenvedett egy tréningen.

Griffiths és Dembélé együtt tavaly 29-szer voltak eredményesek.

Tavaly a felek egy igen unalmas 0-0-val hangoltak Glasgow-ban, helyzet szinte nem is volt, márpedig a kísértetiesen hasonló körülmények most is azt vetítik előre, hogy nem esik majd sok gól. A favorit Celticnél épp a támadósorból lesznek hiányzók, míg a Rosenborgnál próbálják feldolgozni a tréner kirúgását. Mindezek fényében ki-ki vérmérsékletétől függően válogathat az alábbi tippekből.

hatharom.com
Tipp Odds
2.5 gól alatt @1.60
Rosenborg +1.5 AHC @1.55
Végeredmény: 0-0 @8.25
[2789353] 2018-07-25 20:45:00 Celtic - Rosenborgx;