Bajnokok Ligája

Történelmi mélypontra zuhanhat a Celtic

  • varin

A skót ezüstérmes a dán másodikkal találkozik. Néhány éve ez egy kötelező tipp lett volna a Keltákra.

Hiába a hazai pályán ellentmondást nem tűrő akarat, a vezetés megszerzése és két kapufa, a skót Celtic 1-1-es állásból várja a Midtjylland elleni BL-visszavágót, amelyet ha nem abszolvál sikeresen, hihetetlen mélységbe zuhanhat vissza. A párharc favoritja innentől már nem Angelos Postecoglou gárdája, de azért nem biztos, hogy megéri a Kelták ellen fogadni.

3610333

A skót gárdánál viszonylag nagy hőzöngéssel fogadták az új edző személyét, hiszen az 55 éves Postecoglou eredményeiről egyelőre nehéz lenne könyveket megtölteni. A korábban Ausztráliában és Japánban dolgozó tréner rajtja nem is sikerült jól, hiszen a barátságos meccseken döcögött a szekér, míg a dánok elleni 1-1 nem éppen hangzik jól a Celtic Parkban. A dániai kirándulásra való ráhangolódásként pedig Christiék kaptak egy laza hatost a West Ham United ellen, amely megalapozhat egy laza kiesést Herningben.

Márpedig egy korai BL-búcsú történelmi mélypontra sodorhatná az amúgy sem legszebb éveit élő skótokat. Már a tavalyi, Ferencváros elleni leégés is nagyon fájt a Keltáknak, ám ha ezúttal a második körben búcsúzna az együttes, az évtizedek óta nem látott negatív eredményt jelentene.

Ami a dán csapatot illeti, a Midtjylland két bajnokin már túl van, a megszerzett 3 pont pedig nem tűnik katasztrófának, ha számításba vesszük, hogy Bo Henriksen fiainál most a BL a prioritás. A júliusban kinevezett trénernek egyébként bőségesen lesz dolga a csapatépítéssel, hiszen a klub legértékesebb játékosát, a nigériai Frank Onyekát 10 millió euróért értékesítették a Brentfordnak.

A párharc győztesére igen nehéz feladat vár, hiszen a Galatasaray csapatát otthon 5-1-re legázoló PSV lesz az ellenfél.

Habár éppen én mondtam azt, hogy az első mérkőzés nem hoz majd rengeteg lapot, hiszen egyik csapat sem durva, végül azonban szépen megszaladtak a felek. Ezúttal egy lengyel játékvezető dirigál majd, a kemény futball pedig sokkal jobban adja magát, mint az odavágón. A 4,5-es határ egy játszható tippnek tűnik, hiszen kevés rá az esély, hogy hamar eldől a párharc, így 90 percen keresztül igen taktikus és keményen védekező futballt láthatunk majd az éppen aktuálisan előnyben lévő gárdától.

{"headTitle":"Midtjylland-Celtic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-28 19:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3610333] 2021-07-28 19:45:00 FC Midtjylland - Celticx;