Bajnokok Ligája

Ezúttal sem leszünk skótok a gólokkal

  • varin

A Celtic Parkba a kolozsváriaknál sokkal erősebb csapatok sem távoznak sikerélménnyel. Lesimázzák a hazaiak?

{"headTitle":"Celtic-Cluj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-12 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celtic","odds":"1.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Cluj","odds":"6.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Egyik csapat sem tudott előnyt szerezni a Cluj-Celtic párharc odavágóján Romániában, ám a skótok számára az idegenbeli 1-1 felér egy félgyőzelemmel. A Celtic Parkban 14 selejtezős mérkőzés óta veretlen Kelták egyértelműen a mérkőzés esélyesei, amelyet az odds is alátámaszt.

Mint az az összefoglalóból is látszódik, az első mérkőzés nem hozott túl sok helyzetet, a statisztikák alapján ugyan 27 kapura lövési kísérlet és 15 szöglet is volt, ezek jó része veszélytelen volt a kapura. Hazai pályán viszont a skót csapat aligha bízza majd a véletlenre a dolgot, nekik egy Cluj szintű csapat ellen nem kell megijedniük, hiszen bizonyosan tudják, hogy melyik a jobb csapat.

A felkészülés mindkét oldalon jól sikerült, a Celtic a Motherwell vendégeként rúgott egy ötöst, míg a kolozsváriak az FC Hermannstadtot verték otthon 3-0-ra, amibe bizony még egy kis pihentetés is bőven belefért.

A skót csapat idén rendkívül hatékony támadó gépezettel rendelkezik, 25 gólnál járnak hét meccsen és már tíz játékos is jegyez legalább egy találatot. Otthon teljesen más erősséget képvisel ez a csapat, mint idegenben, példának okáért tavaly hazai pályán a selejtezők során 2,75 gólt átlagoltak, két éve 3-as volt az átlag, három éve 3,33, és bizony Glasgow-ba egy Kolozsvárnál lényegesen erősebb csapat is óvatosan kell elutazzon.

Véleményünk szerint a Celtic lesimázza a második mérkőzést, de akár a vendégek is szerezhetnek egy gólt. Sajnos ezúttal nem fizet jól a Celtic büntetőzőjének, Ryan Christie-nek a gólja, így maradunk csupán a két hazai találatnál, amelyet a várakozásunknál magasabb oddson pakolhatunk.

{"headTitle":"Celtic-Cluj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-13 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celtic 1.5 gól felett","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3123830] 2019-08-13 20:45:00 Celtic - CFR Clujx;