Európa Liga

Újabb gólparádét hozhat a Fradi-csoport másik meccse

  • varin

A Fradi már biztosan utolsó, a többi kérdés viszont még nyitott az Európa Liga G-csoportjában.

361202

4 kör elteltével már csak a Ferencváros nem szerzett pontot az Európa Liga csoportkörében, ez ellen Peter Stöger csapata most Sevillában tehet. Eközben a csoport másik találkozóján a négyest vezető Leverkusen a Celticet fogadja, a győzelem pedig tovább is juttathatja a németeket a legjobb 16 közé.

3714193

A skótok igen szerényen teljesítenek a csoportban, hiszen gólkülönbségük úgy -2, hogy a Fradit oda-vissza elverték. Azonban hazai pályán a Leverkusen négyet lőtt nekik, de Sevillában is ugyanennyiszer zördült a kelta háló, igaz, ott legalább hárommal tudtak válaszolni a zöld-fehérek. Mivel a Betis valószínűleg legyőzi a Fradit, a Celticnek nagyon kellene legalább egy pont, hogy az utolsó fordulóban ki-ki meccset játszhasson a továbbjutásért a spanyolokkal.

És a forma nem is vészesen rossz, hiszen Ante Postacoglu tanítványai az utolsó 9 meccsükből 8-a is megnyertek, ám a képet azért árnyalja, hogy itt Fradi, Dundee, St. Johnstone és Aberdeen szintű csapatokról beszélünk, ráadásul a Livingston például pontot is csent a Celtic Parkból.

A túloldalon már kicsit vegyesebb a forma, hiszen a Leverkusen kiesett a kupából, majd a bajnokságban is jött egy vereség, ám utolsó három meccsén már 7 pontot szerzett és csak 1 gólt kapott.

A kimaradók terén viszont most sem állnak jól a Gyógyszergyáriak, hiszen az olyan régi hiányzók mellé, mint Fosu-Mensah, Baumgartlinger vagy Aránguíz, most olyanok is feliratkoztak a maródiak közé, mint Patrik Schick, Mitchel Bakker, Kerem Demirban, de Lucas Alario és Karim Bellarabi játéka sem biztos. A túloldalon is akadnak sérültek, ám itt főleg peremembereket találunk.

Ha a skótok nem akarnak abba a szégyenbe esni, hogy a tavaszt az Európai Konferencia Ligában folytathatnák csupán, akkor illene jó eredményt elérniük. Ráadásul ha a Betis mondjuk nagyon megveri a Fradit, akkor az x sem lenne igazán jó eredmény a Keltáknak a BayArenában. Emiatt mindkét csapatnak győzelemre kéne játszania, ám a hiányzók ellenére is egyértelmű, hol van a minőségbeli különbség.

{"headTitle":"Bayer Leverkusen-Celtic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-25 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Leverkusen 2,5 gól felett","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Bayer Leverkusen nyer + 2,5 gól felett","odds":"1.98","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
[3714193] 2021-11-25 18:45:00 Bayer Leverkusen - Celticx;