Bajnokok Ligája

Speckó, gólos tippekkel nyernénk a zöld-fehérek várható gáláján

  • varin

A skót bajnok az észt elsővel csap össze, de azért nem árt óvatosnak lennünk.

3.5 gólos favoritként várja a Bajnokok Ligája második körét a Celtic az észt Nomme Kalju ellen, ez pedig megmutatja, Scott Brownék már az első meccsen pontot tehetnek a párharc végére. A hendi viszont kicsit magasnak tűnik, ha azt nézzük, hogy 2006 óta csupán két selejtezős ellenfelét (KR Reykjavik, Linfield) verte négy góllal a kelta csapat hazai pályán.

{"headTitle":"Celtic-Nomme Kalju","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-24 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celtic","odds":"1.04","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nomme Kalju","odds":"29","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Duff mester csapatában a nyáron nem volt hatalmas játékosmozgás, perememberek távoztak, az érkezőknél pedig esetleg a Toulouse-tól leigazolt Christopher Jullien lehet fontosabb név. A csapat kerete nagyjából ugyanaz, amely az elmúlt években sorra nyerte a bajnoki címeket, leszámítva a támadósort, ahonnét az egy éve távozó Moussa Dembélé hiányzik kicsit.

A Celtic erejét alapvetően mindig rendkívül nehéz meghatározni, hiszen a skót bajnokságban még csak most kezd újra kihívó lenni a Rangers, így a nemzetközi hadszíntéren aratott sikerek vagy éppen kudarcok determinálják a Celtic aktuális szezonját. Tavaly csak az Európa Ligában jött össze a csoportkör, ami azért nem túl dicsőséges, ráadásul az AEK Athén ellen nem illett volna kiesni a BL-ből. Az idei szezont is felemásan kezdték, hiszen verték ugyan a Szarajevót 5-2-re, de azért a bosnyák aranyérmes ellen ez nem túl nagy eredmény.

A skótoknak az elmúlt években több indokolatlanul is szoros párharcuk volt. Kaptak már ki gibraltári csapat ellen, ikszeltek litván ellenféllel, de szorongatta már őket bosnyák, kazah és azeri gárda is.

Fontos hiányzója biztosan lesz a Chelsea egykori gólvágójának, hiszen Kieran Tierney csípőműtét után lábadozik. Az előzetes tervek valószínűleg arról szólhatnak, hogy Duffék otthon megnyomják a 90 percet, hogy aztán a balti visszavágó már csak formalitás legyen.

És akkor néhány szó a Nomme Kaljuról. Az észtek második alkalommal nyerték meg hazájuk bajnokságát, a Meistriliiga 2019-es kiírásában viszont nagyon szenvednek, a bajnokság felén túl lemaradásuk 12 pont a Florával szemben és még a dobogó sem tűnik biztosnak. A tavalyi, veretlenül megvívott bajnoki cím után több játékos is távozott, ami látszik is a csapat teljesítményén, bár 20 meccsen 2019-ben is csak 2 vereségük van.

Fotó: The Scotsman

Fogadási szempontból tehát elég bajos mérkőzés ez. Pont ez a 3-0, 4-0 körüli eredmény tűnik favoritnak, ahol a hendikep is van, de a skótok nullára való győzelmének is csupán 1.40 a szorzója.

Két bátrabb tippünk is van a találkozóra, ha már a normál piacok nem tartogatnak értéket. Egyrészt várunk egy öngólt 8-szoros szorzóért, hátha nem bírják a nyomást azt észt bekkek, másrészt megszavazunk egy gólt a Celtic támadó középpályásának, Ryan Christie-nek, aki betalált a Szarajevónak és 53 meccsen 14+11-es mutatóval bír a zöld-fehéreknél. Ha tényleg sok gólt lő a Duff-csapat, egy gólra a skót válogatott is jó lesz.

{"headTitle":"Celtic-Nomme Kalju","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-24 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lesz öngól a mérkőzésen","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ryan Christie gólt szerez","odds":"2.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3064763] 2019-07-24 20:45:00 Celtic - Nomme JK Kaljux;