Észt foci

Egy gyors gól és már hátradőlhetünk - tipp a Baltikumból

  • varin

Hétvégén óriási bravúrt ért el a Kure, most azt se bánjuk, ha gyorsan kitömik őket.

Hétközi fordulót rendeznek kedden és szerdán az észt bajnokságban, így a a Meistriliiga legjobbjai nem sokat pihenhettek a hétvégi játéknapot követően. Az 5. forduló keddi mérkőzésein előbb a Talinna Kalev fogadja a TJK Legiont, majd a Tammeka az FC Kuressaare együttesét. Mi most az utóbbi találkozóval próbálnánk meg folytatni a jó észt szériánkat.

{"headTitle":"Tammeka Tartu-Kuressaare","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-02 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tammeka","odds":"1.41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Kuressaare","odds":"7.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Tulajdonképpen egyik oldalon sem sikerült annyira rosszul a visszatérés, amelyet a balti bajnokság szélsőséges szorzói alapján viszonylag könnyű megállapítani. A hazai együttes úgy szerzett idén 7 pontot, hogy a papírforma alapján ez volt a maximum, hiszen sem otthon a Tulevik, sem idegenben a Legion ellen nem voltak igazán favoritok, miként a Flora Tallinn elleni idegenbeli egy pont kifejezetten bravúr, noha hazai pályán a Kalev ellen illett volna nyerniük.

Ami a másik oldalt illeti, a Kuressaarét az eltelt négy fordulóban három csapás is érte, de ha megnézzük, hogy a Levadia, a Nomme és a Paide ellen úgy kaptak ki, hogy mindösszesen öt gólt kaptak, a Trans Narvát pedig óriási bravúrral, 0-2-ről fordítva verték, rögtön elégedettek lehetnek a csapatnál.

Fotó: ERR Sport

Hogy mennyire szélsőséges az észt bajnokság, arra ez a két csapat remek példa, hiszen a Tammeeka tavaly több, mint kétszer annyi pontot szerzett, mint soros ellenfele, mégis csak négy hellyel végzett az osztályozóra kényszerülő Kuressaare előtt, míg két szezonnal ezelőtt közel két és félszeres pontkülönbség és három hely volt a differencia.

Az oddsok alapján is látszik, hogy a hazai csapat egyértelmű esélyese a 90 percnek, ám az elmúlt években ennyire nem volt egyoldalú a mérleg. Becsúszott ugyan két 4-0 és egy 6-1 is, de az is komoly eredménynek számít ezen a szinten, hogy a Kure öt pontot is szerzett ezen a nyolc találkozón.

Ha a korábbi nyolc találkozót nézzük, egy dolog közös: gól mindig volt az első félidőben. Véleményünk szerint sok eredmény benne van ebben a meccsben, lehet 4-0, lehet 2-2 is, az viszont eléggé biztonságos fogadásnak tűnik, hogy az első félidőben azért nem maradnak teljesen csendben a csapatok.

{"headTitle":"Tammeka Tartu-Kuressaare","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-02 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. félidő: 1 gól felett","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3259117] 2020-06-02 18:30:00 Tammeka - FC Kuressaarex;