Észt foci

Még mindig túlértékelik az újoncot - tipp Észtországból

  • varin
megosztom

Ismét csak sima Tulevik-sikert várunk az észt bajnokság egyik leggyengébbje ellen.

A BL-találkozókat leszámítva túl sok nívós meccset nem rendeznek szombaton, így érdemes kicsit megint elkalandozni a messzi Észtországba, hogy gyűjtsünk egy kis profitot. Lássuk, mi várható a Tulevik Viljandi-TJK Legion összecsapáson.

{"headTitle":"Tulevik-Legion","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-08 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tulevik","odds":"2.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Legion","odds":"3.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

A vendégekről nem első ízben írunk már, hiszen a másodosztályt tavaly nagyon simán, 16 pontos fölénnyel megnyerő fővárosi csapat kapcsán többször leírtuk, meglepő szorzókat kínálnak a bukmékerek. Mivel az észt bajnokság rendkívül szélsőséges erősségű, hatalmas a különbség a kicsik és a nagyok között, ami különösen igaz lehet egy újoncra. Ugyan a Legion csapatérték szempontjából nem tartozik a legrosszabb csapatok közé, azért az idei eredményeiken látszik, hogy kizárólag a kiesés elkerülése lehet a cél.

Egyelőre ebben a küzdelemben nem áll igazán fényesen, hiszen úgy 9. a Legion, hogy a fix bennmaradást jelentő 8. pozíció öt egységre van, míg mögötte a Kalev csak egy ponttal marad le. A fő problémát természetesen a lőtt gólok száma jelenti, nincs meg átlagosan a 180 percenként egy találat sem, annak ellenére, hogy tavaly 36 találkozón 127-szer talált be.

Az első gól előtti gólpassz és a meccs utolsó jelenete miatt ezt a videót ne hagyd ki :)

Ami a Tuleviket illeti, egy masszív középcsapatról van szó, amely amolyan észt módra a gyengébb csapatokat veri, a top együttesek ellen pedig igazából esélytelen. Kevés kilógó eredmény van a 15 találkozójából, mindössze 1-2 pozitív, illetve negatív kivételt találunk.

Hazai pályán nem szerepel rosszul a Tulevik, 4-0-3 a mérlege, a három vereségét pedig a Levadia-Nomme-Narva triótól szenvedte el, ám ezen csapatok azért az elmúlt években nagyobb erőt képviseltek.

Nem csak az őszi, idegenbeli 2-0-s Tulevik-siker mondatja velünk, hogy itt bizony tenni kell a hazaiakat. A közel duplázós szorzó szerintünk tartogat magában értéket, a Legion továbbra is gyengélkedik, míg a mintába tökéletesen illene, ha a Tulevik most is hozná a papírformát.

{"headTitle":"Tulevik-Legion","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-08 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tulevik","odds":"2.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3259163] 2020-08-08 15:00:00 Tulevik Viljandi - TJK Legionx;
megosztom