Észt foci

Már egyetlen gól is remek pénzt fizet a kiscsapattól

  • varin

A Tulevik remek formában van, így még akár a listavezetőt is megfricskázhatja.

Érdekes kis összecsapással rajtol az észt bajnokság 7. fordulója, az 1. helyezett Flora a 4. Tulevik gárdáját fogadja. A múlt és a hazai csapat ereje sima hazai győzelmet ígér, ám kár lenne leírni a vendégeket, okoztak ugyanis már nagy meglepetéseket idén.

{"headTitle":"Flora Tallinn-JK Tulevik","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-12 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Flora Tallinn","odds":"1.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"JK Tulevik","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

A visszatérés óta azért eléggé vegyes felvágott ez a Tulevik, nehéz kiigazodni rajtuk. A Paide idegenbeli legyőzése 23-szoros oddsért egy dolog, miként az is, hogy otthon úgy kaptak hat gólt a Nomme Kalju ellen, hogy aki nézte a meccset, erőteljesen megkérdőjelezhette a hazai védők motiváltságát. A javítás viszont két rendkívül meggyőző siker képében érkezett, hiszen idegenben a Trans Narva és otthon a Kuressaare ellen összesen hét gólt szereztek, ami fantasztikusan jól fest, hiszen reálisan nézve egyik csapatnál sem sokkal jobb (sőt, a Narvánál sokkal gyengébb) a Tulevik.

Ami a hazai gárdát illeti, a Flora serényen menetel a bajnoki cím felé, amelyet nem az mondat velünk, hogy vezetik a tabellát egy pont különbséggel, hanem az, hogy az elmúlt fordulókban két olyan győzelmet arattak, amely a végelszámolásnál nagyon sokat érhet. A kifejezetten három pólusú észt topligában ugyanis a rangadókon elért eredmény nagyon sokat számít, márpedig a Flora idegenben verte a Paide és a Kalju együttesét, amelyeknél talán csak a Levadia nagyobb kihívó, amellyel jövő héten játszanak a zöld-fehérek.

És te kitöltötted már a heti szelvényt?

Remekül fest tehát idén a Flora és bár hat bajnokin "csak" 14 gólt szereztek, egyértelműen favoritjai az idei kiírásnak. A 14 lőtt gól mellé viszont 5 társult is a másik oldalról, csupán a Tammeka és a Kalev ellen tudtak nullázni, míg a Tulevik kizárólag a Kalju ellen maradt "szűz".

Az elmúlt években többnyire sima mérkőzéseket játszottak a felek, mióta ismét egy ligában futballoznak, a 12 meccsből 11-1-0 a mérleg a Tallinn javára, a Tulevik pedig a fővárosban csak egyszer, otthon pedig három alkalommal szerzett gólt.

Mindazonáltal a mostani Tulevik nagyon biztatóan fest, a pálya mindkét végében rendkívül gólképesek. 3-as goal line-on mindkét csapat csupán egyszer underezett, így mi bátran fogadunk ezen a határon az overre, míg a bátrabbak arra is dobhatnak egy kis aprót, hogy a Tulevik is kiveszi a részét a buliból.

{"headTitle":"Flora Tallinn-JK Tulevik","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-12 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3 gól felett","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Flora Tallinn nyer és mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3259207] 2020-06-12 18:30:00 Flora Tallinn - Tulevik Viljandix;