Észt foci

Bombasztikus parnui derbire fogadunk hétfő este

  • varin

Az egyik csapat a feljutásért küzd, a másik néhány éve még a hatodik ligában játszott. Tuti tipp?

Fotó: Johannes Tamm

A nap egyik legizgalmasabb és fogadási szempontból legérdekesebb meccsét egy 50 ezres észt kisvárosban, Parnuban rendezik meg. Az észt ország negyedik legnagyobb városában a Vaprus és a Jalgpalliklubi esik egymásnak, az esélyek viszont egyoldalúak.

{"headTitle":"Parnu Vaprus-Parnu JK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-08 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Parnu Vaprus","odds":"1.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Parnu JK","odds":"4.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A két csapat közötti különbség igencsak egyértelmű, hiszen az egyik fél a feljutásért, a másik pedig a bennmaradásért küzd. Amíg ugyanis a Vaprus tavaly két meccsre volt a topligától, addig a városi kistestvér csak a harmadik helyről tudott feljutni a harmadosztályból, rájátszással.

Az évkezdés is ennek megfelelően zajlott a feleknél, habár a JK egy bravúrdöntetlennel tudott kezdeni a Flora ellen, az Elva otthonában már múlt héten beszedtek egy négyest, és bizony a Vaprus ellen sem lesz könnyebb dolguk. A hazai együttes ugyanis három meccsen hét pontot szerzett, a visszatérés óta két győzelemmel állnak, ráadásul a Flora elleni idegenbeli siker hatalmasat szólt.

A Parnu Jalgpalliklubi gárdájának stadionja mindössze 500 főt tud befogadni, 2014-ben pedig még a hatodosztályban futballoztak.

A JK az előző évben a dobogóra is alig fért fel a harmadik ligában, a Vaprusnak viszont lényegesen nagyobb rutinja van, idén joggal pályáznak a feljutásra. Mindezek fényében szerintünk csak a különbség a kérdéses, így pedig könnyedén nyerhetünk ezzel a tippel, igazán nagy rizikó nélkül.

{"headTitle":"Parnu Vaprus-Parnu JK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-08 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Parnu Vaprus -1","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3262191] 2020-06-08 18:00:00 Parnu JK Vaprus - Parnu Jalgpalliklubix;