Észt foci

Csúcsrangadó Tallinnban - íme a tippünk a Levadia derbijére

  • varin

Nem vagyunk benne biztosak, hogy a 100%-os Levadia nem bukik a Nomme ellen, de inkább a gólokra vadászunk.

Szaftos kis csúcsrangadóra kerül sor szerda este Észtországban, a tavalyi ezüst- és bronzérmes parázs csatájára van kilátás. A Levadia Tallinn idén még nem hibázott, viszont a Kalju is összekapta magát, így kiváló meccsre van kilátás.

{"headTitle":"Nomme Kalju-FCI Levadia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-03 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kalju","odds":"2.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.38","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Levadia","odds":"2.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Noha tavaly mindkét csapat vaskos lemaradással végzett a bajnok Flora mögött, idén négy fordulót követően a Flora már nem hibátlan, nem úgy, mint a Levadia. A Mestriliigában persze ez nem számít szinte semmit sem, hiszen itt tényleg a rangadók döntenek arról, hogy ki lesz a bajnok, a kötelezőkön nagyon ritkán botlanak csak a legjobbak. A Levadia 12 pontja azért így is jól fest, ráadásul sikerült már legyőzniük az egyik kihívót, hétvégén egy négyest rúgtak a Paide gárdájának.

A Kalju esetében kicsit nagyobb a bizonytalansági faktor, hiszen hiába kezdtek két győzelemmel, a harmadik körben otthon kapta el őket a TJK Legion. Az a mérkőzés egyébként erőteljesen furcsára sikeredett, a hazaiak szorzója masszívan emelkedett a mérkőzést megelőzően, és jött is a keveseket meglepő 21. perces piros lap a Kalju részére.

Fotó: Flickr

Hasonlóan durva oddsváltozás most egyelőre még nem következett be, de az tény, hogy a fogadók pakolják a "V"-t, hiszen 3-4 tizedet így is zuhant az eddig 100%-os Levadia sikere. Pedig a közelmúlt nem éppen ezt az eredményt favorizálja, a Nomme tíz mérkőzés óta nem kapott ki a zöld-fehérektől, a mérleg úgy 5-5-0, hogy egy Szuperkupa-siker is becsúszott a Kaljunak.

Mi maradunk egy biztonságos fogadásnál, amelyet nem csak az támaszt alá, hogy eddig mindkét csapat minden meccsén lőtt gólt, de az is, hogy az utolsó öt randevújukból négyen is ült a BTS. Azért ha tovább nő a hazai szorzó, nem lesz rossz gondolat megtámadni a +0.25-öt.

{"headTitle":"Nomme Kalju-Levadia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-03 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3259174] 2020-06-03 18:00:00 Nomme JK Kalju - FCI Levadiax;