Észt foci

Biztonsági hendit tolunk a balti kötelezőre

  • varin

A Nomme idegenben javíthat a rangadón elszenvedett pofonon.

Fájdalmas vereséget követően javíthat Észtország egyik legjobb csapata, a Nomme Kalju. A Rózsaszín Párducok a Tallinna Kalev vendégei lesznek, mi pedig egy igencsak biztonságos tippel alapoznánk meg a vasárnapi profitözönt.

{"headTitle":"Tallinna Kalev-Nomme Kalju","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-14 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tallinna Kalev","odds":"12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nomme Kalju","odds":"1.12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A Kaljunál igencsak bosszúsak lehetnek, hiszen a félidőben még vezettek a Flora elleni csúcsrangadón, ám végül pont nélkül maradtak Khomutovék. A vereség azt is jelenti, hogy a zöld-fehérek egy lépéssel nagyobb távolságra kerültek a Kaljutól, amely azért még így is a dobogón áll.

Mumusnak ugyan kár lenne nevezni a Kalevet, amelyhez most látogatnak a rózsaszín-fekete mezesek, de az is tény, hogy ezen a szinten egy 5-3-0-s mérleg már nevezhető meglepően gyengének. Merthogy a Kalju az utóbbi két évben hat pontot is elveszített a fővárosiak ellen, ráadásul kétszer hazai pályán remiztek.

A Kalev visszatérése kétségtelenül korrektül sikerült, persze a Paide elleni 1-8-at követően minden eredmény javítással ér fel. Az azonban a Levadia elleni idegenbeli meccsen is látszódott, hogy hatalmas a szakadék a topcsapatok és a következő réteg között, a tallinni rangadón úgy vágott négyet a Levadia, hogy az akár 7-8 is lehetett volna.

Tény, hogy az elmúlt években voltak szorosabb mérkőzések a felek között, de a Kalju idén kifejezetten erős csapat benyomását kelti. Hat meccsükből ötször a félidőben is vezettek már, míg a Kalev hatból négyszer kapitulált a nyitó játékrészben. Biztonságos tippnek tűnik az alábbi ötlet, ha kijön a két csapat közötti reális tudásbeli különbség, a Nomme már az első 45 percben eldöntheti a 3 pont sorsát.

{"headTitle":"Tallinna Kalev-Nomme Kalju","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-14 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. félidő Nomme Kalju -1","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3259201] 2020-06-14 12:00:00 Talinna Kalev - Nomme JK Kaljux;