Észt foci

8 kapott gól után sima under? - tipp az észt bajnokságra

  • varin

Az észt PL-ben bármikor előfordulhat, hogy egy középcsapat megsemmisít egy másikat. Most viszont undert várunk.

Több, mint két hónap után indult újra az észt bajnokság, természetesen zárt kapuk mögött. A restart eléggé döcögősen ment a nagyoknak, hiszen a Nomme Kalju és a Levadia Tallinn is csak 2-0-s győzelmet aratott, míg a topfavorit Paide otthon bukott el a Tulevik csapata ellen. A szerdai első meccset a Tallinna Kalev és a Trans Narva játssza egymással, a tippünk pedig nem üt el igazán az eddig látottaktól.

{"headTitle":"JK Tallinna Kalev-JK Trans Narva","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-20 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tallina Kalev","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"7.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Trans Narva","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az észt bajnokság felépítése azért igencsak speciális, hiszen nem csak a topcsapatok és a többi között van hatalmas különbség, de a közepes erősségű együttesek és a kicsik között is. Ennek is köszönhető, hogy a tavalyi kiírásban a 6. Trans Narvának kétszer annyi pontja volt, mint a -60-as gólkülönbséggel végző Tallinna Kalevnek. Ez pedig rögtön magyarázza is a vendégek 1.16-os szorzóját, ám azt már tegnap is jól láthattuk, hogy azért nem zökkenőmentes az újraindulás a Baltikumban sem a nagyok számára.

Egyik csapat sem kezdte viszont jól a bajnokságot, de ne felejtsük el, hogy az utolsó meccsek óta több, mint 70 nap telt el. A Kalevnek egy 8-1-es megsemmisítő vereségből kell felébrednie, míg a Narva otthon kapott ki 1-0-ra a Kaljutól.

Mi viszont a legutóbbi 9 gól után sem várunk igazi fesztivált a Kalev meccsétől. Egyrészt egy ilyen sokk után biztosan a védelmen lesz a legnagyobb hangsúly, másrészt pedig már az is meglepő lenne, ha az overhez szükséges gólokat nem a Narvának kéne egyedül megrúgnia.

Mai főszereplőink két éve futballoznak egy bajnokságban, ez nyolc bajnokit jelent, amelyből csupán két pont landolt a Kalevnél, ám az under mindössze egyetlen alkalommal bukott, 2018 októberében a Narva otthon nyert 3-2-re úgy, hogy a 84. percben még csak 2-0 volt az állás.

A fogadók többsége nagyon hasonlóan vélekedik, mint mi, csökken szépen az under szorzója, ami nem is meglepetés, hiszen csak akkor buknánk a tétünket, ha legalább ötször zördülne a háló.

{"headTitle":"JK Tallinna Kalev-JK Trans Narva","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-20 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4 gól alatt","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3259116] 2020-05-20 18:00:00 Talinna Kalev - Trans Narvax;