NBA

Szenzáció lehet készülőben - tippek az NBA-rájátszásra

A bukik szerint a Golden State Warriors laposra veri az utóbbi négyből hármat nyerő Houstont - elmérték az oddsokat?

CP3 biztosan nem lesz a pályán a hatodik meccsen. fotó: Washington Post

Az NBA nyugati főcsoport-döntőjének hatodik meccsén a liga két legerősebbnek tartott csapata visszatér az oaklandi Oracle Centerbe. A nyomás ismét a Steve Kerr által irányított Warriors-on lesz.

Fogadás a győztesre    
Golden State Houston
1.07 5.50
Fogadási határidő: 03:00

Amikor Kevin Durant csatlakozott 2016-ban a GSW-hez, sokan háborogtak, hogy a liga erőegyensúlya teljesen megborult. Nos, úgy tűnik ezt az állítást hamarabb sikerül szerte foszlatni, mint hittük. Vagy mégsem?

Az eddig látottak alapján már nem azon kell csodálkozni, hogy a Warriors hogyan bukott el három game-et, hanem, hogy a Houston hogyan tudja őket megnyerni. A szakértők nagy része azt gondolta, hogy hasonlóan sima rájátszás elé néznek Curry-ék,

mint tavaly, amikor playoff csúcsot döntve, 16-1-es győzelmi mutatóval masíroztak a Larry O'Brian trófeáig.

A Rockets-nek más tervei voltak és ami félelmetes lehet a Dubs-nak, hogy az egykoron az Oklahoma City Thunderben legjobb hatodik ember címet nyerő és idén minden bizonnyal MVP elismerést begyűjtő James Harden egészen pocsék dobóformát mutatott az utóbbi meccseken.

Harden méltatlan formája
  FG 3-Point FG​
Game 2 9-24 3-15
Game 3 7-16 2-6
Game 4 11-26 3-12
Game 5 5-21 0-11

Mi lesz, ha végre tudásához méltóan fog játszani? A Warriors drukkerek minden bizonnyal bele sem akarnak ebbe gondolni..

A semleges fanok hatalmas bánatára CP3-t ismét elérte a gyakran emlegetett playoff-átok és "szokásához híven" összeszedett egy combizom-sérülést. A Warriors tehát abba a luxus helyzetbe került, hogy az ellenfél a döntő eddigi legjobbját kénytelen nélkülözni, ám a számok alapján így is van tartanivalójuk.

Chris Paul nélkül ugyanis eddig összesítve túldobta a Rockets a Warriors-t.

Már az előző meccsnél is azt írtam, hogy a GSW nem szokott két meccset zsinórban veszíteni, nos ez most hatványozottan igaz, hiszen hármat aztán tényleg szökőévente buknak, a line azonban túl lett húzva az eddig látottak alapján.
 

  • Tipp - Houston +13.5 @1.60    
     

A főcsoport-győzelemre szabott szorzók is teljesen megközelítették egymást. Jelenleg még mindig Duranték az esélyesebbek (@1.80), de szorosan ott a nyakukon a szenzációs bravúrra készülő Houston is (@2.00). Ez azért is lehet érdekes, mert ha a hetedik meccsre kerülne sor, akkor a GSW - ahogyan az SB Nation szakírója fogalmaz - a pokolban léphet pályára. Sokat látott amerikai kollégám olyan hangulatot tapasztalt az ötödik meccsen (a helyszínen), mint évtizedek óta sehol - nem is csoda, mivel a Rockets 20 éve "éhezteti" szurkolóit.