NBA

Nincs mese, ezt a hendit be kell húzni - tippek az NBA-rájátszásra

Ki-ki meccsen dőlhet el a Rockets-Thunder párharc is, de a hetedik meccsen már ki kell jönnie a tudásbeli különbségnek.

Nyersz, vagy mehetsz haza...Ez a helyzet a Rockets-Thunderen is, amelyen magyar idő szerint szerda éjjel jön el a mindent eldöntő hetedik mérkőzés. A párharcban az az érdekes helyzet állt elő, hogy mind a hat meccset a "hazai" együttes nyerte, ha pedig a trend folytatódik, akkor Hardenék léphetnek tovább. A bukik is ezt várják, akik -5.5-nél húzták meg a határt, ez viszont tovább tolódott kissé a fogadói magatartás miatt.

{"headTitle":"Houston Rockets-Oklahoma City Thunder","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-03 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rockets","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Thunder","odds":"2.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Ugyan azt gondolhatnánk, hogy a Thunder meglovagolhatja a pillanatot, miután elhozta a hatodik meccset, de ez 2-2-nél sem jött össze, ami után a Rockets 24-et vert rájuk. A sokak által leírt, ám a kritikusokra szépen rácáfoló Chris Paulra ezúttal is hatalmas szükség lesz - a hetedik meccset kb egymaga harcolta ki, hiszen legutóbb a negyedik negyedben 15 pontot vágva vezette győzelemre az OKC-t. Gallinari is nagy formában volt és 25 ponttal vette ki részét, Adams pedig lehúzott 15 lepattanót.

Westbrooknak viszont gyorsan ki kell vernie a fejéből a hatodik meccset, hiszen nem elég, hogy csak 17-et dobott, de volt 7 turnoverje is és az utolsó play-nél is sikerült eladnia a labdát, ezzel elbukva az egyenlítés lehetőségét. Mondjuk nem csak neki, Gordonnak is pocsék napja volt, aki csak 12/3 triplát értékesített és szintén jegyzett 4 eladott labdát. Ha sikerülnek a finomhangolások, javítanak a labdabiztosságon és nem remegnek meg a kezek, nem hinnénk, hogy kétség férne a Houston-sikerhez.

Trendek

  • A Thunder 0-6 ATS az utóbbi 6 idegenbeli meccsén
  • A Thunder 0-4 ATS az utóbbi 4 olyan idegenbeli meccsén, amelyen underdog volt
  • A Rockets 5-1 ATS az utóbbi hat olyan ellenféllel szemben, amelynek plusszos idegenbeli mutatója volt
  • A Rockets 15-7 az utóbbi 22 meccsén, amelyen 0.600-nál jobb nyerési mutatóval bíró ellenfél ellen játszott

Valójában ennek a párharcnak nem igazán kellett volna hét meccsig mennie, de hiába vezetett 2-0-ra, majd 3-2-re a Rockets, nem tudta lezárni a dolgokat. Az OKC legnagyobb baja, hogy lényegesen szerényebb támadópotenciállal rendelkezik és úgy véljük, hogy ez a mindent eldöntő párharcon meg is fog mutatkozni. Telibe mégsem merjük húzni a line-t, hanem egy kisebb hendivel nyeretjük a "Szakállékat".

{"headTitle":"Houston Rockets-Oklahoma City Thunder","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-03 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rockets -3.5","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}