NBA

1.85-ös ajándék a bukiktól - tippek az NBA-rájátszásra

A Boston könnyen bajba kerülhet, ha nem hozza le az ötödik meccset, ám a TD Gardenben szinte lehetetlen legyőzni őket.

Lebron James nagyon belelendült, de Bostonban ismét meggyűlhet a baja a kőkemény védelemmel. fotó: Boston Globe

A keleti főcsoport-döntő párosa négy meccs után döntetlen állással tér vissza Bostonba, ahol a hazaiaknak kötelező lesz a győzelem, különben óriási bajba kerülhetnek. Nemrég még úgy tűnt, hogy a Cavsnek befellegzett, a kocka azonban fordult és immár úgy tűnhet, hogy ők vették át az irányítást és zsinórban negyedszer landolhatnak az NBA-döntőjében.​

Fogadás a győztesre    
Boston Cleveland
1.85 1.75
Fogadási határidő: 02:30

A Celtics pocsék idegenbeli formája tovább folytatódott, miután Clevelandban kétszer futottak vereségbe. A harmadik meccsen 30 ponttal dobták túl őket és bár a negyediken jobban tartották magukat, LeBron vezérletével - 44-et szórt - ismét a Cavs nyert 111-102-es arányban.

Komoly önbizalomra adhat azonban okot, hogy a TD Gardenben meglehetősen magabiztosan szerepelnek a zöldek és az idei rájátszásban még nem találtak legyőzőre hazai pályán (9-0). Ha ez nem adna elég hitet, akkor érdemes kicsit a korábbi playoff párharcaikon is kutakodni, ugyanis

a Celtics a legutóbbi 10 olyan meccsét behúzta, amikor 2-2-vel érkezett az ötödik meccsre és 10-ből 8-szor továbbjutott.
2008, Első kör vs. Hawks / 2008, Második kör vs. Cavaliers / 2008, Konferencia-döntő vs. Pistons / 2009, Első kör vs. Bulls / 2009, Második kör vs. Magic / 2010, NBA-döntő vs. Lakers / 2012, Második kör vs. 76ers / 2017, Első kör vs. Bulls / 2017, Második kör vs. Wizards / 2018, Első kör vs. Bucks
Ha még ez sem lenne elég a C's történelme során 37-ből 37-szer továbbjutott, amikor 2-0-lal kezdett egy playoff párharcot!

A sok remek előjel mellett persze érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi évek legfélelmetesebb LeBronjával néznek most farkasszemet, aki 33 évesen újra virágkorát éri. A Király hétfőn megelőzte Kareem Abdul-Jabbart a playoff field goalok örökranglistáján és a következőket mondta a találkozó után. "Rengeteg munkát tettem abba, hogy a testem ilyen állapotban legyen. Nap mint nap azért dolgozom, hogy a játékom a lehető legjobb legyen a rájátszás során." 

Akárhogy is nézzük, a Bostonnak élet-halál harc lesz a szerda éjjeli találkozó, amelyen a közönség- és a már százszor hangoztatott mesteri fiatal edzőjük támogatásával egy lépéssel közelebb kerülhetnek a döntőhöz.
 

  • Tipp - Boston nyer @1.85