NBA

Pontfesztivált várunk a címvédőtől - tippek az NBA-rájátszásra

Egy győzelemmel az úton Duranték sikeresen csenték el a hazai pálya előnyét és minden adott, hogy 3-1-el forduljanak rá az ötödik, houstoni mérkőzésre.

Ahogy Curry is fogalmazott, Durantet senki nem tudja levédekezni a ligában. fotó: NBA.com

A Golden State Warriors egy fényes győzelemmel és egy zakóval a zsebben tér haza az Oracle Arenába és vasárnap éjjel egy újabb lépéssel kerülhet közelebb az NBA-nagydöntőjéhez. Duranték kettőt játszanak saját közönségük előtt, majd az ötödik meccsre visszatérnek Houstonba. A harmadik meccset magyar idő szerint vasárnap éjjel 2-kor kezdik meg a csapatok.

Fogadás a győztesre    
Golden State Houston
1.25 3.30
Fogadási határidő: 02:00

A párharc eddigi legmeggyőzőbb oaklandi játékosa Kevin Durant, aki a második meccsen már az ötödik 30+ pontos meccsét hozta le az idei playoffban, de társai nem tettek hozzá eleget, így végül 127-105-re alulmaradtak. Bár a minta még kicsi, de tény, hogy

eddig mindig az a csapat nyert, akinek kevesebb eladott labdája volt - lehet, hogy vasárnap is ez lesz az egyik döntő faktor.

A Rockets, ahogy már azt a korábbi cikkekben is taglaltuk, megdöntötte az alapszakasz során a legtöbb értékesített hárompontos rekordját és átlagban több, mint hatszor több kísérletet tesznek a triplára mint bármely ellenfelük. A két meccs során eddig 79-szer próbálkoztak, a Warriors pedig "csak" 63-al. Ami a Dubs-fanoknak optimizmusra adhat okot, az nem más, mint Curryék hazai dobóformája, hiszen az alapszakasz során és a rájátszásban is lényegesen jobb százalékban dobtak az Oracle Arenában, mint az úton.

PLAYOFF STAT VEZETŐK
GSW HOU
PTS: Durant (29.6) PTS: Harden (29.4)
REB: Green (10.8) REB: Capela (11.5)
AST: Green (8.8) AST: Harden (7.0)

Pontszerzés szempontjából a Rocketset sem kell félteni - még a vesztes meccseiken is 105 fölött szórnak -, ám a kulcs nem is abban, hanem a védekezésben lesz D'Antoni fiainak.

A Houston a bukott meccsein átlagban 118.7-et kap be, míg a győzteseken csak 96.6-ot.

Bár a kosárlabda hihetetlenül összetett sport, amelyben végtelen mennyiségű adat áll a rendelkezésre a legjobb taktika kiválasztásához, de végülis a lényeg mindig is ugyanaz marad: több pontot kell szerezni mint az ellenfél. Hardenéknek a statok alapján ma el kell hasalniuk, márpedig ezekben az esetekben nagyon megszórják őket, így tippünk is ehhez kapcsolódik.
 

  • Hazai csapat pontszám 118.5 - több @2.05