MLS

Oda a Galaxy rekordja, új nézőcsúcsot döntöttek a tengerentúlon

Az Atlanta United-Orlando City bajnoki mérkőzés egy 21 éves rekordot adott át a múltnak.

Vasárnap este rendezték meg az Atlanta-Orlando mérkőzést, amelyen a kilátogató nézők igencsak jól szórakoztak, hiszen 3-3-as döntetlent értek el a csapatok. A felfokozott tempó és az extramotiváció nem véletlen, ugyanis egészen elképesztő hangulat fogadta a játékosokat, a Mercedes-Benz Stadionban ugyanis 70 425 néző tekintette meg a mérkőzést.

Mindez azt is jelentette, hogy új nézőcsúcsot jegyezhettek fel az MLS (Major League Soccer) történetében, a korábbi rekordot egy 1996-ban megrendezett Los Angeles Galaxy-meccs tartotta a maga 69 225 helyszíni nézőjével (Egy 1977-es meccsre a New York Cosmos 77 ezer jegyet adott el a Giants Stadiumban, de azt a találkozót egy másik sorozatban, a  North American Soccer League-ben rendezték).

Dan Garber, az MLS elöljárója komoly mérföldkőnek nevezte a történteket és véleménye szerint a közeljövőben a liga utolérheti a tradicionális amerikai sportágakat népszerűségben. "Ez egészen hihetetlen, soha nem gondoltuk volna, hogy ez megtörténhet. Viszont azt hiszem, innentől már nincsenek határok" - fogalmazott Garber.

A mérkőzésen megszólaltatott szurkolók többsége még soha nem járt labdarúgó-meccsen, a városban az első számú csapatnak az NFL-ben vitézkedő Falcons számít. Szakértők szerint azonban a most felnövő fiatal generáció tagjainak körében azonban az amerikai foci és a baseball sem olyan népszerű, mint az európai foci, így fordulhat elő, hogy Amerikában is egyre népszerűbb ez a sportág.

Persze az MLS-ben tesznek is mindezért, hiszen évek óta megfigyelhető trend, hogy egyre több, korábban Európában nagyszerű karriert befutott játékos szerződik a tengerentúli bajnokságba.

A magyar válogatott is ad négy játékost az MLS-be, Nemanja Nikolics 18 góljával David Villa mögött a második helyen áll a góllövőlistán, olyan játékosokat megelőzve, mint Sebastian Giovinco, Josi Altidore, Clint Dempsey,  Blerim Dzemaili vagy Giovanni Dos Santos.

223648