Nemzetközi foci

Elbír-e a Real Madrid Nikolicsékkal?

  • varin

Bitang erős csapat vár a BL-címvédőre Chicagóban, az MLS All Star lesz a Real ellenfele.

A Soldier Fieldre, Chicagóba érkezett Európa jelenlegi legjobb csapata, a Real Madrid. A BL-címvédő a felkészülési időszak utolsó állomásán az MLS legjobbjaival, köztük a magyar Nikolics Nemanjával mérkőzik meg az Egyesült Államokban. Bár az oddsok és az esélyek a madridiak mellett állnak, bizony butaság lenne lebecsülni a liga legjobbjait.

Oddsok a mérkőzésre
MLS All-Star Döntetlen Real Madrid
4.75 3.80 1.57
Helyszín: Chicago, FH: Augusztus 3., 03:00

Merthogy az MLS All Star valóban óriási neveket vonultat fel, így a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük például Tim Howardot, Kakát, Schweinsteigert, Giovincót, David Villát vagy éppen a magyar válogatottban kevés szerephez jutó, de a Chicagóban szenzációsan játszó Nikolics Nemanját.

"Mi is látjuk Európában, hogy mennyire fejlődik az amerikai labdarúgás. És nem csak az olyan sztároknak, akik Európából érkeztek az MLS-be, hanem a helyieknek köszönhetően is. Igazán rangos találkozó vár ránk" - nyilatkozta Toni Kroos.

Az MLS All Star kerete
Kapusok: Stefan Frei (Seattle Sounders FC), Tim Howard (Colorado Rapids)
Védők: DaMarcus Beasley (Houston Dynamo), Greg Garza (Atlanta United), Hernán Grana (FC Dallas), Matt Hedges (FC Dallas), Johan Kappelhof (Chicago Fire), Michael Parkhurst (Atlanta United), Jelle van Damme (LA Galaxy), Graham Zusi (Sporting Kansas City)
Középpályások: Kellyn Acosta (FC Dallas), Miguel Almirón (Atlanta United), Michael Bradley (Toronto FC), Giovani dos Santos (LA Galaxy), Kaká (Orlando City SC), Dax McCarty (Chicago Fire), Ignacio Piatti (Montreal Impact), Bastian Schweinsteiger (Chicago Fire), Diego Valeri (Portland Timbers)
Támadók: Jozy Altidore (Toronto FC), Dom Dwyer (Sporting Kansas City), Sebastian Giovinco (Toronto FC), Nikolics Nemanja (Chicago Fire), David Villa (New York City FC)

Noha a Real Madrid korábbi találkozói nem sikerültek valami fényesen (vereség a Barcelonától és a Manchester Citytől, döntetlen a Manchester United ellen), Zinedine Zidane mester elmondta, elégedett a keretével és várja a csütörtöki barátságos mérkőzést, valamint a keddi Szuperkupa-döntőt.

"Egyelőre fogalmam sincs, hogyan állunk majd fel, hogy négy védő lesz-e vagy öt. De tudjuk, hogy nehéz ellenfél vár ránk, nagyon érdekes kis mérkőzés lesz. Szeretnék mindenkinek játéklehetőséget adni" - mondta a francia tréner. Zidane egyébként elárulta azt is, hogy Cristiano Ronaldo augusztus 5-én csatlakozik majd a kerethez a megnyújtott szabadságot követően.

CR7 azért reklámarcnak így is jó

Az elmúlt években az MLS All Starsnak majdnem minden szezonban kijutott egy hasonlóan rangos mérkőzés és az eredmények alapján bizony láthatjuk, hogy nem is szabad leírni a liga legjobbjait. 2012-ben a Chelsea-t, 2014-ben a Bayern Münchent, 2015-ben a Tottenhamet verték meg, míg tavaly az Arsenaltól szenvedtek szoros vereséget.

Ami tehát biztos, hogy a Real Madridnál mindenki játéklehetőséghez juthat majd, ez pedig azt a meglepő tényt is magában hordozza, hogy az amerikaiak cserepadja lesz majd lényegesen erősebb. Nem véletlen, hogy a fogadóirodák nem favorizálják egyértelműen a Madridot, miként az sem, hogy a 3.5 gól felettre is csak 1.80 körül fizetnek a bukik. Szerintünk egy jó kis 2-2, 3-2 körüli végeredmény születik majd, és közel sem lennénk meglepve, ha a Madrid az utolsó felkészülési meccsét sem tudná megnyerni.

[2490147] 2017-08-03 03:00:00 MLS All-Stars - Real Madridx;