Vélemény

Újabb idióta ötlet segítheti a futballt az elkurvulásához?

  • ivan

Amerikában azt tesztelik, hogy milyen lenne, ha a játékosok meccs közben is beszélgetnének a riporterekkel.

Ahogy a világban a pénz és az anyagiak egyre több minden felett átveszik az irányítást, úgy a világ legnépszerűbb sportjában, a labdarúgásban is egyértelműen kirajzolódnak ezek a folyamatok.

Fotó: whoateallthepies.tv

A mai modern labdarúgás nagyon sok szegmensében már szembeköpi a saját gyökereit, de a jelek szerint jobb lesz felkészülni arra, hogy ez a tendencia nemhogy nem áll meg, sokkal inkább felerősödhet.

Itt a Hathármon már jó párszor hangot adtunk ellenérzéseinknek ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, például amikor sztárfutballistákat modell-kifutókra emlékeztető bevonulásra kényszerítettek, vagy amikor az Internél kitalálták, hogy a focisták "Insta-neveivel" ellátott mezekben lépjenek pályára, de sokan a VAR bevezetését is hagyománytiprásnak gondolják.

Félreértések véget, nem azzal van itt a probléma, hogy a fejlődő világ rezonanciára a foci is reagál, hanem azzal, hogy akadnak olyan mastermindok és marketingguruk, akik a hagyományokra és a játék alapjai felé nem mutatnak sok tiszteletet.

A legújabb őrült ötlet is persze Amerikából származik. Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Juventus az MLS All Star csapata ellen játszott bemutató mérkőzést, amelyen a tengerentúli televíziózás történetében egy újítást próbáltak ki.

Az MLS All-Start kapuját Brad Guzan, az Atlanta United kapusa védte, akinek azonban nemcsak a játékra kellett összpontosítania, ugyanis a mérkőzést közvetítő tévé munkatársai bemikrofonoztak, hogy a mérkőzés közben is meglehessen interjúvolni valamint hallani lehessen, hogy hogyan kommunikál a csapattársaival.

 

 

Az első reakciók az újításról a híradások szerint természetesen "mindenki tetszését" elnyerték, így könnyen lehet, hogy a teszt után éles meccseken is bevezetik a bemikrofonozást.

Lehet, hogy a nézők számára ez érdekes lehet, a tévék pedig növelni tudják eléréseiket, de azért képzeljük már el, hogy mondjuk a BL-döntő 90. percében megkérdezik Buffont, hogy milyen hajrára számít vagy mondjuk Ronaldót, hogy hova lövi a tizenegyest. Egy profi sportoló feladata az, hogy a teljesítményére koncentráljon és kihozza magából a legtöbbet, nem pedig az, hogy a bevételeket ily' módon is segítse.

Amerika a lehetőségek országa, szóval bármi lehet még ebből, de azért alig várjuk, hogy megkérdezzék mondjuk erről José Mourinhót, ugyan mit szólna, ha játékosai a meccsek közben a riporterekkel is dumcsiznának egy kicsit...