Nemzetközi foci

Ki más lehetne az év igazolása Amerikában, mint Nikolics!

  • MVB80

Az ESPN nevű amerikai sportoldalnál Nikolics Nemanja lett a legjobb új játékos az MLS-ben.

Bár az amerikai bajnokság, az MLS még csak féltávnál tart, Chicagóban joggal érezhetik azt, hogy remek üzletet kötöttek, amikor 3 millió eurót átutaltak a lengyel Legia Warszawanak Nikolics Nemanjáért.

A magyar válogatott csatár 18 forduló alatt 16 gólt szerzett a Chicago Fire színeiben, így négygólos előnnyel vezeti a góllövőlistát, és hatalmas szerepe van abban, hogy csapata a Keleti főcsoport élén áll.

Hogy ez mennyire nagy szám, azt megmutatja, hogy az előző idényben utolsó lett Keleten a Fire, most pedig szinte biztosan ott lesz a playoffban, mivel 14 pont az előnye a 7. helyezett New York Red Bulls előtt.

Nikolics remeklése nem maradt nyom nélkül, mivel az ESPN nevű amerikai sportoldal őt választotta a szezon legjobb igazolásának.

Michael Jordan óta nem volt ilyen 23-asa Chicagónak

Apró szépséghiba, hogy a cikkben a zentai születésű Nikolicsot szerbnek titulálják, és azt írják, hogy kiváló esélye van, hogy gólrekordot állítson fel a ligában, ehhez még legalább tizenkétszer kellene betalálni az alapszakaszból hátralévő tizenhat fordulóban.

A 29 éves támadó bekerült a féltávnál kihirdetett álomcsapatba is, amelyben a legnagyobb név a New York City spanyol sztárja, David Villa. A világ- és Európa-bajnok 11 góljával a New York-iak vezére, és az ESPN őt választotta a félidény legértékesebb játékosának, valamint a legszebb gól is az övé, el kell ismerni, a Philadelphia elleni félpályás emelés valóban zseniális.

Villáék magyar idő szerint csütörtök hajnalban azzal a Vancouverrel játszanak, amelyet a Chicago 4-0-ra vert, Nikolics két gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett, ezzel ő lett a hét játékosa. A Fire a Portland otthonába látogat, az ellenfél a harmadik helyen áll Nyugaton, vagyis rangadó következik.

1x2    
Portland Döntetlen Chicago
2.05 3.35 3.05