Nemzetközi foci

Reszkess Amerika, jön a Miami Beckham United

  • gb1

A világhírű szupersztár álma négy év várakozás után megvalósulni látszik - saját focicsapatot indít Amerikában.

Beckham végre zöld utat kaphat. fotó: 90min.com

Az angol nemzeti tizenegy volt kapitánya hosszú várakozást követően végre elindítja saját csapatát az amerikai futballbajnokságban. A amerikai sajtó egyhangúan tudni véli, hogy a floridai székhelyű csapat megalapításának bejelentésére jövő héten hétfőn kerül sor.

Egyelőre az MLS nem adott ki hivatalos közleményt, azonban a BBC-nek azt megerősítették, hogy "Miami sportéletének bővülésében komoly előrelépések történtek, és a véglegesítési folyamat hamarosan lezárulhat".

Az ESPN újságírója már tényként kezelve közölte a fejleményeket Twitterén:

Az MLS-ben szerepelő Los Angeles Galaxy még 2007-ben halászta el Beckhamet a Real Madridból, és az akkoriban 32 éves játékos oroszlánrészt vállalt a sport népszerűsítésében. Beckham Galaxy-szerződésének egyik záradéka tartalmazta a lehetőséget, hogy később saját franchise-t hozhasson létre a Major League Soccerben. 

Becks profi karrierjét 2013-ban fejezte be a PSG színeiben, majd 2014-ben, nem sokat habozva indítványozta saját futball klubjának bejegyzését Miamiban. A megvalósítás folyamata főleg annak köszönhetően csúszott, hogy a stadionnak kijelölt építési terület környéken lakók panaszai meghallgatásra találtak, így az eredetileg Port of Miami területére tervezett létesítményt végül az Overtown régióban fogják felhúzni.

Egy 2014-es interjújában Beckham gyerekkori álmának beteljesüléseként beszélt a klubalapításról:

11-12 éves lehettem, amikor a haverokkal gyakran arról álmodoztunk, hogy milyen jó lenne ha alapíthatnánk egy csapatot, és építenénk egy stadiont. Azon tanakodtunk, hogy hol lenne helyileg, kik lennének a csapatban, milyen színű lenne a mez, és hogy hívnánk az együttest. Ez most valósággá vált, és igazán remek móka.