Magyar válogatott

Nikolics ideiglenesen lemondta a válogatottságot!

A Chicago Fire magyar sztárja a következő két vb-selejtező mérkőzésen nem áll a magyar válogatott rendelkezésére.

Nikolics a lettek és a portugálok ellen nem lép pályára a magyar válogatottban.

Nemanja Nikolics, a Chicago Fire magyar válogatott támadója hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a következő két vb-selejtező mérkőzésen nem áll a magyar válogatott rendelkezésére, mert klubjával a bajnoki címért harcol, illetve gólkirály szeretne lenni az MLS-ben.

"Tisztelt szurkolók!

Úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a válogatott soronkövetkező két vb-selejtezőjén. Sokan nem vették komolyan, amikor arról beszéltem Amerikába érkezésemkor, hogy történelmet akarok írni a Chicagóval. Veljko Paunovic vezetőedző, vagy éppen Bastian Schweinsteiger is hitt és hisz abban, hogy ez egy különleges szezon lehet a csapat életében. Hét hónap alatt rengeteg mindent elértünk, elértem és úgy gondolom, a jövőben bánnám, ha nem adnám meg magamnak az esélyt, hogy a maximumot hozzam ki ebből az idényből. Szeretnék végig a bajnokságért és a gólkirályi címért harcolni!

Amióta válogatott vagyok, mindig rendelkezésre álltam, akkor is első helyre tettem a nemzeti csapatot, amikor nem favorizáltak, de most először a saját karrierem kell, hogy a legfontosabb helyen álljon. Senki ne gondolja, hogy ez egy bosszú a részemről, sőt első dolgom volt tájékoztatni a döntésemről a kapitányt. Bernd Storck korrekt volt, tudomásul vette az érveimet, megérti az elhatározásomat és támogatásáról biztosított. Két MLS-meccset hagynék ki, és ki tudja, hogy viselne meg a sok utazás és az időeltolódás. A klubomban is teljes mellszélességgel mellettem állnak. Értékelik, hogy mindent alárendelek annak érdekében, hogy valami maradandót alkossunk Chicagóban. A válogatottnak természetesen teljes szívből szurkolok majd, ahogy eddig is!" - írta Nikolics.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar válogatott két legjobb formában lévő támadója ismét nem jut szóhoz, hiszen Nikolics mellett Futács Márkóra sem számíthat Bernd Storck, mivel az előző idény horvát gólkirálya múlt héten sérült meg, s hosszabb kihagyás vár rá.

Válogatottunk egyébiránt augusztus utolsó napján Lettországot, majd szeptember harmadikán Portugáliát fogadja, előbbi mérkőzésre már fogadni is lehet a    -n. A magyar állami iroda szerint a Storck-csapat a favorit, hiszen háromesélyben mindössze 1.35-szörös pénzt kínál a bukméker a mieinkre.

1x2    
Magyarország Döntetlen Lettország
1.35 4.50 8.50
[2059314] 2017-08-31 20:45:00 Magyarország - Lettországx;