Átigazolás

32 évesen tényleg ez lenne a jó döntés?

  • gb1

Újabb legenda veszi az irányt a tengerentúl felé, ami kétségtelenül jót tesz az MLS-nek. Rooney kevés lenne már a PL-be?

Már korábban is pletykáltak róla, hogy az angolok legendás csatára, Wayne Rooney távozhat a szezon után és ez most realizálódni látszik. A Sky Sports értesülése alapján az Everton sztárját már hétfőn bejelentheti új csapata, az amerikai DC United. A procedúra jó sokáig tartott, hiszen hónapok alatt sikerült megegyezni a feleknek a 32 éves játékos jövőjével kapcsolatban.

Rooney ügynöke, Paul Stretford, az Everton és a DC United triója közötti tárgyalás ritkán látott hosszúságúra nyúlt - az angol lapinfók szerint a támadó 4.3 millió eurót fog keresni évente.

A Sky azt is tudni véli, hogy a játékos nem távolodik el teljesen nevelőklubjától, ahova a jövőben edzőként szeretne majd visszatérni!

Ha minden a terv szerint halad, Rooney - aki a fele életét a Premier League-ben töltötte - július 15-én a Vancouver Whitecaps ellen debütálhat a Major League Soccerben.

A 119-szeres angol válogatott támadó az idei szezonban 10 góllal és 2 assziszttal segítette csapatát, így felmerül a kérdés, hogy nem kellett volna még várnia ezzel a döntéssel. Persze nem ő az első, aki kvázi idő előtt igazolt az USA-ba, hiszen Beckham is 32 évesen ment az LA Galaxyba, majd 37 évesen visszatért Európába, ahol a Milanban és a PSG-ben is megfordult.
 

Szerintetek korai ez a váltás?

252828