Wimbledon

Serena hatodszor vagy Muguruza először?

  • hatharom.com

Az angol nyílt teniszbajnokság szombati játéknapján a női döntőre kerül sor.

WTA Wimbledon, döntő - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Serena Williams (1) 1.12 Garbine Muguruza (20) 4.55 15:00

A wimbledoni torna női egyes döntőjében a rutin a fiatalsággal csap össze, vagyis a hússzoros Grand Slam-bajnok Serena Williams a pályafutása első major döntőjére készülő Garbine Muguruzával

A 21 éves spanyol lány csupán a torna 20. kiemeltje, de a fináléba jutása mégsem számít óriási szenzációnak, hiszen tavaly már megmutatta, hogy komoly potenciállal bír és a legnagyobb sztárok ellen sem ijed meg.

Mindketten borzasztó nehéz úton jutottak el idáig. Muguruza a harmadik fordulótól kezdve csak kiemelt játékosokkal találkozott, a skalpjai között megtaláljuk a nagy formába lendülő Angelique Kerbert, az egykori döntős Agnieszka Radwanskát és a korábbi világelső Caroline Wozniackit is, de talán ide sorolható a Garroson elődöntőt játszó Bacsinszky Tímea is. Elég eltérő stílusú teniszezők, de a hispán tehetség mindegyikük ellen hozni tudta az agresszív pontos teniszét. 

Williams a negyeddöntőben és az elődöntőben két nagy riválisával találkozott, a fehérorosz Viktorija Azerankával és az orosz Marija Sarapovával, ám ők óriási kihívást nem okoztak számára, sokkal inkább Heather Watson a legjobb 32 között. A brit lány a döntő szettben dupla brékkel vezetett, de a világelső még éppen időben tért észhez és végül nagy csatában kiharcolta a továbbjutást. Ezt leszámítva igazán meredek meccse nem volt Serenának.

A stílusuk igencsak hasonló, mindketten agresszív támadó teniszt játszanak és a borzasztó kemény alapvonalütéseik mellett az adogatásuk is komoly fegyver. Nem véletlen, hogy Muguruzának tavaly sikerült legyőznie az amerikait a Roland Garroson, illetve idén Melbourne-ben is szettet lopott ellene. Serenának egyáltalán nem ízlik az, hogy a gyorsításaira egy hasonlóan kemény ütés jön vissza. 

Serena és Muguruza egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Australian Open Kemény Serena 2:6, 6:3, 6:2
2014 Roland Garros Salak Muguruza 6:2, 6:2
2013 Australian Open Kemény Serena 6:2, 6:0

A spanyol lánynak megvan a játéka ahhoz, hogy megkeserítse a világelső dolgát, ám egy hibát nem követhet el. Mégpedig, hogy az eddigi két számára jól sikerül meccsük miatt nyomást tesz magára. Ha emiatt nagy elvárásokat támaszt maga felé abból jó nem sülhet ki. Csak akkor lehet esélye Muguruzának, ha felszabadultan játszik. 

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.