Tenisz

Serena a volt ütőpartnere miatt bukja el a döntőt? - napi tippek a US Openre

  • Cesc18

Az amerikai klasszis favoritként várja a szombati finálét, de nem ígérkezik sétagaloppnak Naomi Osaka legyőzése.

Szombaton a hölgyeké a főszerep New Yorkban, magyar idő szerint este 22 órakor az ötszörös bajnok Serena Williams és az első Grand Slam döntőjére készülő Naomi Osaka lép pályára. Nincs könnyű helyzetben a 20 éves japán lány, hiszen első major fináléját éppen a tenisztörténelem egyik legkiválóbb játékosa ellen kell megvívnia, igaz, elmondása szerint erről álmodott gyerekkorában, szóval aligha balszerencseként fogja fel. Serenának sem lesz ez egy egyszerű menet, édesanyaként még nem nyert GS-t és egyébként is a fiatal önmagára emlékeztető tini áll majd vele szemben. 

Óriási hőstett az amerikai klasszistól, hogy Wimbledon után a US Openen is döntőbe jutott. Londonban ellene fogadtunk a fináléban, akkor nem éreztük benne azt az átütő erőt, amit például az elmúlt hetekben New Yorkban. Ezen a versenyen nagyon akar és kiváló formát mutat. Nem sok esélyt adott eddig az ellenfeleinek, egyedül a minden mindegy alapon ütő Kaia Kanepi tudott ellene szettet fogni. 

Ám egy döntő mindig más kávéház, és a nagy akarás könnyedén görcsösségbe tud átfordulni, még akár egy olyan kaliberű teniszezőnél is, mint Serena. Eddig alacsonyan tudta tartani a hibái számát az amerikai, ezért is menetelt ennyire meggyőzően. Osaka ellen is kulcs lesz, hogy mennyire tud kevés hibával játszani. 

Ami külön pikantériát ad - és akár döntő is lehet -, hogy Osakának jelenleg az a Sascha Bajin az edzője, aki hosszú évekig volt Serena ütőpartnere. 

Bajinnál jobban kevesen tudják, hogy mi az amit Williams nem szeret, mik a gyenge pontjai és mivel lehet kizökkenteni. Az már más kérdés, hogy Osaka képes lesz-e megvalósítani a taktikát, de abban biztosak lehetünk, hogy Bajin hasznos tanácsokkal látja el. 

A japán táplálkozhat abból is, hogy év elején Miamiban 6-3, 6-2-re verte az amerikait, bár a jelenlegi Serena formája sokkal jobb. 

Érdekes döntő lesz, semmiféleképp sem írnánk le Osakát, mint ahogyan nem teszik ezt meg a fogadóirodák sem. Természetesen Williams a favorit, de 1.40 körül fogadható, ami jelzi, hogy tartanak az ázsiai tehetségtől. 

Fogadás szempontjából tetszetős számunkra egy alternatív hendikep, +4.5 játékkal támogatnánk meg Osakát, amire a   -nél 1.86-os oddson fogadhatunk.  
 

HA MOST NYITSZ SZÁMLÁT A 18BET-HEZ, AKKOR AKÁR 100 EURÓ KEZDŐ BÓNUSZ IS ÜTHETI A MARKOD!

 

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére. Illetve látogass el a torna fórum topikjába, ahol ugyancsak számtalan tipp közül szemezgethetsz vagy oszthatod meg saját gondolataid.

Kattints és már tippelhetsz is!