Tenisz

Zsinórban negyedszer is kikap Serena? - tipp a US Open női döntőjére!

  • Cesc18

Az amerikai legenda a 2017-es Australian Open óta nem tudott Grand Slamet nyerni. Vajon Bianca Andreescu ellen megtörik a jég a szombati fináléban?

Szombaton a női döntőé a főszerep New Yorkban, amelynek legnagyobb kérdése, hogy Serena Williams megszerzi-e hetedik US Open-címét vagy Bianca Andreescu személyében új bajnokot avatnak.

{"headTitle":"Bianca Andreescu - Serena Williams","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-07 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Andreescu nyer","odds":"3.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Williams nyer","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A fogadóirodáknál viszonylag egyértelmű befutó az amerikai, ez pedig (ismét) egy remek alkalom, hogy ellene menjünk. 

Noha az elmúlt két hétben nem igazán lehetett panasz Serena játékára, hiszen a harmadik kör óta úgy ment át az ellenfelein, mint kés a vajon, ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy inkább kellemetlen, mintsem igazán veszélyt jelentő játékosokkal mérte össze a tudását. 

A fiatal kanadai borsot törhet az amerikai orra alá. - Fotó: WTA

Ami Andreescut illeti, szépen napról napra haladt előre és pipálgatta ki az ellenfeleit. Ahogyan tavaly Naomi Osaka, úgy most a 2000-ben született kanadai lány is páros lábbal rúgta rá az ajtót a női mezőnyre. 

A japánnak egy éve a trófeát is sikerült megkaparintania, méghozzá éppen Serenát oktatva a fináléban. Az amerikai előtte egy wimbledoni döntőt is elbukott Angelique Kerber ellen, míg idén ugyancsak a tenisz szentélyéből van egy vesztes döntője, így immáron zsinórban három elbukott Grand Slam-finálénál jár. 

Nincs a 37 éves zseni ehhez hozzászokva, hiszen a 2015-ös szezon végén 21 megnyert és mindössze négy elveszített Grand Slam-döntővel állt. Azóta viszont ötöt bukott el és csak kettőt húzott be. 

Ezek az elveszített döntők azért is lehetnek fájóak Serenának, mert igazán esélye sem volt egyikben sem. Az idei wimbledoni fináléban például mindössze négy játékot nyert Simona Halep ellen...
 

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<


Mire fogadjunk?

Jól ütött Williams az elmúlt két hétben, de a sorozatban elbukott GS-döntők ott motoszkálhatnak majd a fejében, ráadásul a háló másik oldalán egy olyan fiatal játékos áll majd, aki vélhetően csak élvezni szeretné karrierje első major fináléját. 

Tavaly Wimbledonban Kerberrel mentünk Serena ellen és most sem az ő oldalán látjuk az értéket, hiszen Andreescu teljesen felszabadultan üthet, míg az amerikai megrekedt a 23 címnél és azt se felejtsük el, hogy a négy GS körül a US Openen tudott a legrégebben nyerni (2014). 

Többféle tipp is jó lehet a kanadaira (game hendikep, szett hendikep), mi arra tesszük le a voksunkat, hogy legalább 11 játékot nyer. 

{"headTitle":"Bianca Andreescu - Serena Williams","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-07 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos megnyert játékai: Andreescu 10.5 felett","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}