Australian Open

Nadalra és Serenára is pokoli nehéz meccs vár - napi tippek

Az Australian Open szerdai játéknapján az uraknál és a hölgyeknél is az alsó ági negyeddöntőkre kerül sor.

A nőknél a tábla alsó felén három olyan játékos is bejutott a legjobb nyolc közé, akikkel számoltunk a torna kezdete előtt is. Az álomelődöntő az ötödik kiemelt Karolina Plísková és az egykori világelső Serena Williams ütközete lenne, de ebbe lesz beleszólása Mirjana Lucicnak és Johanna Kontának is. Papíron az amerikai klasszisra vár a nehezebb feladat, hiszen a brit riválisa bombaformában játszik. Nyugodt persze Plísková sem lehet, a rutinos horváttal az elmúlt két meccsük csak döntő szettben dőlt el. 

Lucic párosban már 15 évesen megnyerte az Australian Opent, majd nagyon fiatalon Wimbledonban Grand Slam-elődöntőt játszhatott. 2000-ben magánéleti problémák miatt eltűnt, de hét-nyolc évvel később visszatért a profik közé.

Borzasztó veszélyes játékos Lucic, ugyanis hatalmas ütőerővel bír. Elképesztő tempón fognak játszani, hiszen Plísková sem a visszafogott teniszéről híres...A pontosabb, dinamikusabb játék a fiatal cseh mellett szól, így a bukmékerek is őt hozták ki favoritnak, bár ezzel az 1.20 körüli szorzóval abszolút nem értünk egyet. 

Serena és Konta meccsén már nagyobb szerepe lesz a taktikázásnak, ugyan az amerikai hiperagresszíven játszik, a brit lány viszont tud okosan is, ha akar. Mindketten meggyőző teniszt mutattak be eddig, szóval egy rendkívül kiélezett csatára számítunk. A nyomás Williamsen lesz, mégiscsak ő a nagyobb sztár, de underdogként borzasztó veszélyes Konta. 

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.75

A férfiaknál a 2009-es bajnok Rafael Nadal és a tavalyi elődöntős Milos Raonic ütközete a rangosabb, de kifejezetten jó meccsnek ígérkezik a 15. kiemelt Grigor Dimitrov és a 11. David Goffin összecsapása is, hiszen egyik játékos sem járt még Melbourne-ben a legjobb négy között. Goffin másik Grand Slam-tornán sem negyeddöntőzött még, de igazából csak idő kérdése volt, hogy mikor jut el idáig. Sok szó nem esett eddig róla, kicsit surranó pályán vette az akadályokat. Hozta eddig azt a stabil játékot, amit tud, de az igazi teszt csak most következik számára. Dimitrov ugyanis úgy játszik, mint amikor feltűnt a profik között. Kellően agresszív, de azért ésszel teszi a dolgát, ám, ami talán a legfontosabb, hogy hatalmas az önbizalma. Nagyon nehéz dolga lesz a belgának, mert ezt a Dimitrovot most nem egyszerű megtörni, Goffin játéka ráadásul nem is a legalkalmasabb erre. Nem rossz a bolgár továbbjutására kínált 1.45-ös odds.

A Nadal-Raonic egy igazi csemege lesz, hiszen két remek formában lévő teniszező csap össze, akik ráadásul idén egyszer már összemérték az erejüket. Brisbane-ben a kanadai bizonyult a jobbnak, de ebből még úgysem lehet messzemenő következtetés levonni, hogy azóta csupán két hét telt el. Ezt jól bizonyítják az oddsok is, hiszen Raonic a győzelme ellenére most is underdog a bukiknál, igaz, 2.35 helyett csak 2.10-et adnak rá. A kanadainak nagyon összeszedetten kell játszania, mert ez a Rafa mindent megbüntet. Az "inside-out" tenyeresei iszonyat hatékonyak, ám ezek mind a spanyol tenyereseire fognak érkezni, hiszen Nadal balkezes. Jó kis taktikai csata lesz ez, izgatottan várjuk, hogyan tudnak a másik eszén túljárni. A korábbi nyolc meccsükből négy alkalommal is döntő szettre került sor, meglepő lenne, ha ezúttal 3-0-ra tudna bármelyikük is nyerni.

hatharom.com
41.5 játék felett
@ 1.75

 

További tenisz-tippekért látogass el a fórumunk Australian Open topikjába, illetve egy játékra is invitálnánk benneteket, melynek lényege, hogy innentől jósoljátok meg, hogyan alakul a torna. A játék ide kattintva érhető el, ami egyelőre csak teszt jelleggel fut.