Tenisz

Könnyű pénz jöhet, ha Serena nem "mészárol" - napi tippek Wimbledonra

Csütörtökön a hölgyek elődöntős ütközeteivel folytatódik a küzdelem Wimbledonban.

A felső ágon a tavalyi Roland Garros-győztes Jelena Ostapenko a két évvel ezelőtti döntős Angelique Kerberrel méri össze a tudását, míg az alsó ágon az első Grand Slam-elődöntőjére készülő Julia Görges a hétszeres bajnok Serena Williamsszel néz farkasszemet. 

Fogadás a továbbjutóra   
  1 2
Jelena Ostapenko - Angelique Kerber 2.20 1.55
Julia Görges - Serena Williams 3.25 1.25

Ugyan a top 10 kiemeltből a wimbledoni torna történetében először senki nem jutott el a negyeddöntőig, azonban a komoly csillaghullás ellenére sem biztos, hogy outsider lesz a végső befutó, ugyanis,

ha Kerber és Serena igazolja a papírformát, akkor megismétlődik a 2016-os finálé. 

Ehhez persze lesz néhány szava Ostapenkónak és Görgesnek is. 

A lett lány szépen összekapta magát azok után, hogy Párizsban címvédőként betlizett az első körben. Egyedüliként a mezőnyben tudott szettveszteség nélkül eljutni idáig, pedig több kellemetlen ellenfél is az útjába került. Nála a legnagyobb kérdés, hogy mennyire tudja alacsonyan tartani a ki nem kényszerített hibái számát. Kedden a Dominika Cibulkova elleni negyeddöntőben nem rontott sokat és felül is tudott kerekedni a szlovák lányon, azonban Kerber ellen jóval nehezebb dolga lesz.

A kétszeres GS-bajnok német lány kiváló lábon és még füvön sem könnyű letolni a pályáról. Persze Ostapenkónak félelmetes ütőereje van, de Kerber általában megtalálja a nyerő taktikát az agresszorok ellen.

A 20.5-21.5-ös line csábító, hogy behúzzuk overre, de úgy véljük, hogy itt akár under is lehet, ha Ostapenko nem kezeli jól, hogy rendre extra ütésekre lesz szüksége a pontok megnyeréséhez. Nálunk ez abszolút a "nobet"  kategória, mert tényleg rengeteg múlik majd a lett játékán, ráadásul először találkoznak, tehát kiindulási alapunk sincsen. 

Serena 11. elődöntőjére készül Wimbledonban. - Fotó: WTA

Papíron a másik elődöntő lesz a simább és a bukmékerek szinte biztosra veszik, hogy Serena megy tovább, ám véleményünk szerint itt jó eséllyel meglesz a 21 játék. 

Görges soha korábban ilyen jól még nem szerepelt Grand Slam-tornán, Wimbledonban pedig pláne nem járt még ennyire közel a döntőhöz, ám ez nem feltétlenül lesz hátrány számára. Jól játszik és a szoros helyzetekből rendre győztesen jön ki, ami komoly önbizalmat ad neki. 

Ugyan több döntő szettes meccset is játszott a német, de akkor is megsüvegelendő, hogy már közel 200 nyerő ütésnél jár a tornán. 

Nem lesz ez a meccs sétagalopp Serenának, aki már az előző körben Camila Giorgi ellen is három játszmára kényszerült, igaz, az olasz ellenfele kifejezetten jó napot fogott ki. 

Serena adogatása szokás szerint csodásan működik, az elmúlt meccsein alig-alig tudták brékelni, azonban fogadóként még nem annyira ütőképes, és ez mindenféleképpen az over mellett szól. 

Összemérték már az erejüket idén Párizsban is, ahol az amerikai 6-3, 6-4-re nyert. Akkor Görges a második szervák mögött nem sok pontot nyert, most viszont a gyors füves borításon jobb lehet. A német hozzáállása a meccshez egyébként is nagyszerű: 

Minden meccs a nulláról indul és mindkét félnek ugyanannyi esélye van a győzelemre.

Közhely, de abszolút igaz.

Serena számtalan ilyen meccset játszott már, míg Görgesnek ez lesz az első GS-elődöntője, így a nagy tét időnként lehet, hogy érezteti majd a hatását a németnél, de úgy véljük nem lesz ez egyoldalú meccs. 

Julia Görges-Serena Williams
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 20.5
@1.65
Fogadási határidő: 15:15
További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére. Illetve látogass el a torna fórum topikjába, ahol ugyancsak számtalan tipp közül szemezgethetsz vagy oszthatod meg saját gondolataid.

Kattints a képre és játssz a nyereményekért!