Tenisz

A férfiaknál Federer, a nőknél Serena lesz a befutó Wimbledonban?

Az oddsok alapján igen, ugyanis a svájci 1.75-tel míg az amerikai 2.70-nel számít favoritnak az állami irodában.

Mindkét nemnél kialakult a legjobb 16 mezőnye, és hagyományosan Wimbledonban ilyenkor kapnak egy extra vasárnapi pihenőnapot a játékosok. Ez lehetőséget ad számunkra, hogy visszatekintsünk az első hét történéseire, illetve esélyt latolgassunk.

Kezdjük előbb a hölgyekkel, akik versenyében elképesztő csillaghullást hozott az első hat nap.

A 32 kiemelt közül ugyanis csak hét jutott el a nyolcaddöntőig, de ami ennél is meghökkentőbb, hogy a top hat kiemelt közül már senki nincs versenyben.

Persze így is maradtak még nagy nevek, elég csak a hétszeres bajnok Serena Williamsre gondolni, aki elő is lépett első számú favorittá. De nyugodt szívvel az amerikait sem mernénk behúzni, egyrészről nem tudni képes-e jelenleg két hetet végig teniszezni, másrészről ezután jönnek számára a rágósabb falatok. Az ő ágán van az a Karolina Plísková, aki a versenyben maradt legmagasabban jegyzett játékos, bár a cseh lány a bomba adogatása ellenére nem számít igazán erős füves pályás teniszezőnek. Donna Vekicre lesz még érdemes odafigyelni, akinek viszont ez a legjobb borítása és talán éppen most jött el az ő ideje. Arra, hogy bejut a döntőbe 11.00-es oddsot kapunk, míg az elődöntőre 5.50-et.

A tábla másik felén Angelique Kerber a legnagyobb favorit a döntőre, de Serenához hasonlóan a németnek sem lesz könnyű dolga. Daria Kasatkina és Jelena Ostapenko egyaránt komoly ellenállást tanusíthat majd.

Ki nyer Wimbledonban a nőknél?
   
Serena Williams 2.70
Angelique Kerber 4.65
Karolina Plísková 8.25
Jelena Ostapenko 9.75
Daria Kasatkina 14.50

Ami a másik nem küzdelmeit illeti, jó néhány nagy névtől elköszöntünk a férfiaknál is. A legnagyobb meglepetést Marin Cilic kiesése okozta, aki Roger Federer legnagyobb kihívója volt a felső ágon. A címvédő svájci útja így meglehetősen könnyűvé vált, pláne miután Borna Coric számára is korán véget ért a torna. Federer eddig tükörsimán vette az akadályokat és nem látni, hogy ki állhatná útját a döntőig. A legnagyobb fejtörést talán a nagy szervások okozhatják a svájcinak, közülük Kevin Anderson, Milos Raonic és John Isner is versenyben van még.

Az alsó ág sokkal nyitottabb és már a negyeddöntőben komoly párosítások jöhetnek össze. Rafa Nadal, Novak Djokovics és Juan Martín del Potro egyaránt a döntőre pályázik. Nadal eddig játszi könnyedséggel vette az akadályokat, számára az első teszt Del Potro lehet, már amennyiben az argentin elintézi Gilles Simont. Djokovicsnak már jutott egy nehéz ellenfél Kyle Edmund személyében, és a folytatásban Karen Khachanov és utána jó eséllyel Kei Nisikori is kemény dió lesz. A szerb egyébként nagyon motiváltan játszik és iszonyatosan akar, oda kell rá figyelni.

Ki nyer Wimbledonban a férfiaknál?
   
Roger Federer 1.75
Rafa Nadal 5.75
Novak Djokovics 6.75
Juan Martín del Potro 8.50
Milos Raonic 15.00

Kattints a képre és játssz a nyereményekért!