Átigazolás

Középpályással bővítené keretét a PSG, Cabaye a jelöltek között

A francia bajnoki listavezető Paris Saint-Germain vezetőedzője, Laurent Blanc megerősítette, hogy vérfrissítésre volna szükség a párizsiak játékoskeretében. A kiszemeltek egyike a Yohan Cabaye.

Yohan Cabaye a PSG-ben köthet ki

A piros-kékekkel korábban nem csupán a Newcastle United középpályását, hanem többek közt Paul Pogbát és Miralem Pjanicot is összeboronálták, a PSG trénere azonban most elárulta, Cabaye valóban rajta van a kívánságlistán.

"Jól ismerem őt, nagyszerű képességű játékos" - fogalmazott Blanc a Canal+ kamerái előtt. "Ugyanakkor nem ő az egyetlen játékos, akit kiszemeltünk. Vannak más lehetőségeink is, mindenesetre jó lenne, ha tudnánk szerződtetni egy középpályást. Elégedettek vagyunk a jelenlegi kerettel, de mivel három fronton versenyben vagyunk, bármi megtörténhet. Gondoljanak csak Adrien Rabiot sérülésére. Még egy középpályás, aki enyhíthetné a nyomást, lendületet adhatna nekünk."

A 28 esztendős Cabaye szerződése 2016 nyaráig érvényes a Szarkákkal, kérdés, hogy van-e az a pénz, amennyiért hajlandóak megválni tőle. Az ugyanakkor biztosnak látszik, hogy Lucas Moura Párizsban marad, a brazilnak ugyanis nincs szándékában távozni. "A PSG-re koncentrálok, ezen a télen nem foglalkoztat az átigazolás" - mondta a 21 éves dél-amerikai, aki tizenkilenc őszi bajnokiját háromszor volt eredményes.

A párizsiak a hétvégi fordulóban 5-0-ra nyertek a Nantes ellen, a következő körben pedig az ugyancsak újonc Guingamp vendégei lesznek.

[1468415] 2014-01-25 17:00:00 Guingamp - Paris Saint Germainx;