NBA

A Houstonnál komolyan gondolják Dwight Howard megszerzését

  • MD

A Houston Rockets mindent megtesz annak érdekében, hogy elcserélje Thomas Robinsont, hogy a nyáron utána maximális összegű ajánlatot tehessen Dwight Howard asztalára, ha a Lakers sztárja szabadügynökké válna.

A Houston Rockets eddig is az egyik befutónak ígérkezett Dwight Howard szolgálataiért, de úgy tűnik, hogy a Rakéták valóban elsőszámú feladatuknak tekintik a Lakers játékosának megszerzését a nyáron.

A Rockets jelenleg Thomas Robinsont árulja a többi csapatnak, hogy felszabaduljon elég hely a fizetési sapkában ahhoz, hogy Howardnak megadják a maximális összegű pénzt szabadügynökként. Robinson a 2012-es draft ötödik kiválasztottja volt, és jelenleg 3.52 millió dollárral terhelné a Rockets jövő évi sapkáját.

Thomas Robinson egy éven belül másodszor válthat csapatot, a Dwight Howardért folytatott kampány áldozata lehet

Robinsont a tavalyi év egyik legfelkészültebb fiataljának rangsorolták, és a Sacramento Kings az előkelő ötödik helyen húzta ki őt. Azonban hagyományos játékstílusa miatt nehezen illeszkedett be a Kingsbe, majd a Rocketsbe is. Első évében 4.8 pontot és 4.5 lepattanót átlagolt 70 mérkőzésen a két csapat színeiben.

Howardot eddig a Dallasszal, a Golden State-tel és a Houstonnal hozták szóba. A Lakers sztárja az utóbbi időben egyre nagyobb érdeklődést mutatott a Rockets irányában, főként James Harden és Chandler Parsons miatt. Ha a Houston valóban megválik Robinsontól, és Howard megkapja a maximális fizetést, akkor az a játékos számára is tiszta jelzés lenne, hogy mennyire szeretnék őt Houstonban.

A Houston Robinsonért egyébként draftjogokat és nem garantált szerződéseket szeretne, utóbbiaktól könnyen túladhatna a csapat, így elkerülve az újabb bonyodalmat a fizetési sapkában.