NBA

Három emberre szűkült az edzőkeresés Detroitban

  • MD

Már csak 32 nap választja el a csapatokat az NBA 2013-as draftjától, és a Detroitnál minél hamarabb kinevezhetik az új vezetőedzőt, aki a Maurice Cheeks-Nate McMillan-Brian Shaw trióból fog kikerülni.

Több mint egy hónapja vált meg a Detroit Pistons Lawrence Frank vezetőedzőtől, és egyelőre a csapat még mindig keresi az utódot. Joe Dumars, a Pistons elnöke a napokban nyilvánossá tette, hogy három emberre szűkítették le a keresést: Maurice Cheeksre, Nate McMillanre, valamint Brian Shaw-ra. Valamelyikük a következő egy-másfél hétben biztos a Detroit élére kerül, legalábbis jelen állás szerint.

McMillan volt az első, akit meginterjúvolt az állással kapcsolatban a Detroit, azonban mivel ő az egyik legvonzóbb szabad szakember a piacon, a Pistonsnak olyan csapatokkal kéne megküzdeni a kegyeiért, mint az Atlanta, a Philadelphia vagy a Charlottea.

Cheeks az Oklahoma City segédedzőjeként jelentkezett az állásra, azonban azt megelőzően a Portlandet és a Philadelphiát is irányította vezetőedzőként, igaz mindkét együttessel az első kör volt a végállomás számára.

Shaw lehet a titkos esélyes, ugyanakkor őt addig nem keresheti meg a Detroit, míg csapata, az Indiana Pacers a rájátszásban van. Shaw egyetlen hátránya, hogy nincs vezetőedzői tapasztalata, viszont a Detroitnál jelenleg az a Phil Jackson a tanácsadó az edzőkeresésben, akinek Shaw az asszisztense volt a Los Angeles Lakersnél eltöltött évek alatt.

Brian Shaw Phil Jacksonnal való jó kapcsolatának köszönhetően kaphatja meg a Detroit vezetését

Jackson és a Pistons tulaja, Tom Gores között jó a viszony, és Jackson szólhat majd pár jó szót Shaw-val kapcsolatban. Mivel Goresé a végső szó, ez elegendőnek is bizonyulhat Shaw kinevezéséhez.

Ugyanakkor a Detroitnak iparkodnia kell, mivel nem ők az egyetlen csapat, mely új vezetőedzőt keres. Az alapszakasz vége óta nyolc mestertől váltak meg, és eddig csak a Cleveland pótolta az űrt Mike Brown leigazolásával. A felsorolt edzők mind kelendőek a vezetőedzőkre vágyó csapatok körében, és még Shaw-t is szóba hozták már más csapatokkal, például a Philadelphiával.