NBA

Dwight Howard már a Houstonnal és a Dallasszal kacsintgat

Dwight Howard a Los Angeles Lakers kiesését követően leszögezte, hogy most pár hétre nem akar a kosárlabdával foglalkozni. A lejáró szerződésű sztárral a csapat mindenképp hosszabbítani szeretne, azonban úgy tűnik, hogy Howard megnézi majd a júliusi szabadügynök-piacot, és a Houston és a Dallas is versenyben lehet a szolgálataiért.

Dwight Howard egy hullámvölgyes szezont tudhat maga mögött. Bár a Los Angeles Lakers végül hetedik helyen bejutott a playoffba nagy viszontagságok után, a rájátszásban a San Antonio Spurs simán kisöpörte a Kobe Bryantet nélkülöző együttest. A kiesést követően Steve Nash és Bryant is úgy nyilatkozott, hogy szeretné Howardot jövőre is a csapatnál tudni, azonban a játékos egyelőre nem hajlandó elkötelezni magát a Lakers mellett.

A legújabb információk szerint Howard mindenképp szeretné majd megnézni, hogy a szabad piacon mennyit fizetnének a szolgálataiért. Bár a Lakers egy ötéves szerződést rakott le az asztalára, mely évről évre egyre nagyobb fizetéssel szolgálna Howardnak, ugyanakkor Howard számára nem csak a pénz számít. A játékoshoz közel állók szerint Howardot nagyon megviselte az elmúlt szezon a Lakersben, melyet sérülések és hosszú vereségszériák is tarkítottak. Plusz a Lakerst szorongatja a fizetési sapka is, valamint a kiöregedő keret sem sugallja azt, hogy a csapat a jövőben kupaesélyes lehetne.

Dwight Howard ütőképes csapatban szeretne játszani jövőre max fizetéssel

Ellenben a Dallas és a Houston is kedvező célállomás lenne a játékos számára. Houstonban együtt játszhatna James Hardennel, valamint olyan feltörekvő sztárokkal, mint Chandler Parsonsszal vagy Omer Asikkal. A Houston pedig rendelkezik akkora hellyel a fizetési sapkában, hogy Howard megkaphassa a maximum fizetést, amit a liga szabályzata enged.

A Dallas, mely szintén csalódást keltő szezonon van túl, jövőre szeretne visszatérni a liga elitjébe. Dirk Nowitzki már leszögezte korábban, hogy hajlandó fizetéscsökkentésbe belemenni, hogy a Mavericks egy másik sztárt is leigazolhasson mellé. Nowitzki Howard mellett Chris Paul nevét is megpedzegette, akikkel szívesen játszana együtt.

És, hogy a pénz se legyen utolsó: Texas állam sajátosságai miatt még 10 millió dollárt is nyerhetne az adókon Howard, ha Houstonban vagy Dallasban folytatná jövőre.